Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.06.21. 15:39 emmausz

Nyáridő


Summertime.
A Gershwin-melódiát hallgatom PC-n egyfajta jazz-feldolgozásban. Eszembe jut, hogy ma van a nyári napforduló, a leghosszabb nappal. Még a java kánikulai időszak előtt állunk, mégis joggal gondolok arra, hogy a nyár hátralévő idejében egyre rövidebbek lesznek a nappalok, így a sugárzás esélye lassan, de biztosan csökkenget.

Ma hajnali 4-kor megvirradt. És kitartóan világos van este kilenc tájáig.
Amolyan medárdos az idő. Most hét ágra süt a nap, de bármikor elborulhat, és tetszés szerinti intenzitással eshet. Mivel a hegyi patakok mentén hatalmas vízfolyások alakulnak ki a nagy zuhék után, kezdem érteni Éva apósának a kérdését, melyet magánház-vásárlásakor tett fel nekik: A vásárolni akart ház környékén van-e patak?  
Nincs – mondták a fiatalok.
Akkor jó – hagyta jóvá Brúnó papa a vásárlást.
A tévében csaknem naponta látom az alkalmi özönvíz okozta károsodásokról szóló híreket. Elég szörnyű lehet a lezúduló sárból kihámozni az autót, a kertet, a pincékből kiszivattyúzni az áradatot, fertőtleníteni, bútorokat szárítgatni, menteni az enyészettől. A helyenként lezúduló nagydarab jégrögökről nem is beszélve, amely nem kíméli a konyhakertet, a termést, az autók szélvédőjét. Lehet, hogy a túltermelési, túlfogyasztási válság egyfajta levezetése ez a selejtezési folyamat, amely eleddig – hála Istennek – elkerülte a környékünket.
Az idei évben vénülő autóm levizsgázott. Új nem lett, de amit eddig is tudott, nagyjából eztán is tudja. Az én vizsgáztatásom augusztus közepén esedékes. Próbálok megfelelni. Szemüveget cserélni. Kardiológus javaslatát beszerezni. Ha túl vagyok rajta, két évig nem macerálnak vezetési ügyekben.
Ma újra fogyatkozunk. Estefelé a fiatalok üdülni indulnak a balatoni nyaralóba.
***
Rákosi Viktor (Sipulusz) krokijait olvasom. Fanyarabb, mint O'Henry, de éppolyan fordulatos. Ebben kissé Mikszáthra is hajaz, humora pedig Karinthyéra. Nem is tudom, hogy mit tudnék felsorolni R. V. erényeként. Talán együtt ezt a kevercset.
NB. A könyv a Vidám Könyvek sorozatából való. Szeretem még az Olcsó Könyvtár 3-4-ftos köteteit is lapozgatni. Annak idején hetente jelentkeztek egy-egy új kötettel, példányszámuk 80 000 volt.
Ma ez a szám teljesen elképzelhetetlen.      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7214905474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása