Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.07.07. 09:47 emmausz

Mai témák

Most már biztos, hogy gépre bízzák a rejtvényújság készítését. Az egyik kulcssort három rejtvénybe is besuvasztották, persze mindháromszor hibásan. Csak emlékeztetőül: EMEBERFELETTI. Egy másik kulcssort pedig két rejtvényben. Ez egy szép magyar szó: ALLOPLASZTIKA. Ezen felháborodva – már hogy ennyire nem tisztelik a vásárlók méltóságát, elhatároztam, hogy többé nem veszem meg a lapot. Nem akarom, hogy továbbra is bohócot csináljanak belőlem. Korábbi szokásomat felrúgva a megfejtett újságot nem tépem ketté és nyomom a szelektív hulladékgyűjtőbe. Rita unoka (1,5) ugyanis most tanulja az életet, s tölti fel gyökérkönyvtárát. Mindent és mindenkit utánoz. Örömmel fejti a nagypapa rejtvényét, többnyire körformájú firkákkal telerajzolva a lapokat. Mostantól övé v pálya. Én eleget dolgoztam már rajta.   
Tegnap Újpesten jártunk, azt utcai hőmérő 37 fokot mutatott, igaz, hogy nem állt árnyékban. Korábban igen, akkor csak 36 fok volt. Nászmisén vettünk részt, mely kb. másfél óráig tartott.
A templombejárat előtt készített egy gyerek fotókat a tömegről. Mivel hatalmas volt a napsugárzás ereje, fénye, elég bajban lehetett, hogy kire fókuszáljon, akik árnyékban álltak, vagy akik napfényben. No, mindegy, ez az ő dolga. Majd utómunkálatokat végez.  
***
Elkerültük a melegfelvonulást. Már írtam a témáról, most nem teszem, bár továbbra is az a véleményem, hogy amíg nem kötelező, addig tűröm, noha egyáltalán nem értek egyet ezzel az arrogáns akcióval. Kérkedni azzal, hogy eltérő gerjedelmei vannak egyeseknek, teljesen méltatlan. Az össznépi őrület kapcsán elgondolkodom rajta, lehet-e büntetlenül más véleményem, vagy nem? Jut eszembe, hogy egy tinilánynak addig mondogatták ketten, hogy a Lánchidat rossz időben betolják az alagútba, míg rá nem bólintott. Ettől még vad szamárság a felvetés. 
***
Két öreg a lépcsőházban.
- Segítsek, vagy egyedül is fel tudsz jönni?
- Egyedül is fel tudok…
- Akkor segíts nekem, mert én alig.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3914929978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása