Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.07.08. 12:11 emmausz

Megkaptuk a behívót

Laci atya: „Amióta Jézus legyőzte a Sátánt, világszintű háború robbant ki, kontinentális szellemi harc zajlik. Keresztények ébresztő! A kereszteléskor megkaptátok a behívót!”
Laci atyának tegnapi twitter-üzenete is valami fontosat fogalmaz meg. Loyolai Szt. Ignác óta a Krisztus katonája bevonult a keresztény irodalom szókincsébe. No, nem kell valamiféle militarizmusra gondolni, de az igaz, hogy az isteni értékek képviselete minden megkeresztelt felhatalmazása, amellyel tehetsége szerint él, vagy nem él. 
Laci atya nincs egyedül felszólításával. Már a Mester kétezer éve azt kívánta, hogy menjenek el tanítványai az világba és kereszteljék meg minden népből azokat, akik erre hajlandók. Ugyanő értésükre adta: úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. (Mennyire igazat mondott.)
Sőt azt is mondta, hogy „amit sötétben mondok nektek, azt mondjátok el fényes nappal, és amit a fületekbe súgnak, azt hirdessétek a háztetőkről”!
Pál azzal egészíti ki, hogy állj vele (a jézusi tanítással) elő, akár alkalmas, akár alkalmatlan.
Igaz az is, hogy Jézus bölcsességre és mértéktartásra is figyelmeztet (ld. Máté 7,6).
Ami a keresztény közösségek és a profán világ kapcsolatára jellemző, az leginkább a közöny szóval írható le. Tudomásul kell vennünk, hogy a társadalom fogyasztani akar, élvezni a pillanatból kiszívható előnyöket, élvezeteket, hasznokat.
A mi felfogásunk pedig az, hogy egy dolgunk van, a szentté levés, azaz az örök értékekben való gazdagodás. A másképp gondolkozóknak ezt nehéz elfogadni, és nem is akarják.
Maradunk tehát abban, amit az egyházi média hirdet: Jót tenni jó.
             

 

  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1014931632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása