Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.07.14. 15:20 emmausz

Most már minden jól van

Dér Katalin nálam három évvel fiatalabb. Egyetemi tanár. Ateista szülők gyereke. Férjhez megy, súlyos, állandósult depresszióban szenvedett. Egy vele készült rövidfilmben (ld. youtube, Felmentve) arról számol be, hogy 1990 húsvét vasárnap reggel arra ébred, hogy valaki beszél hozzá, de nem szavakkal. Azt mondja neki: „Jézus Krisztus meghalt érted. Oda lehet menni, és meg lehet nézni.” Felpattan, elmegy a templomba, semmit nem észlel az ott folyó istentiszteletből, csak egy bizonyosság fogja el: „Isten van, és engem szeret. Jézus is szeret – és ez igaz.”
Ez igaz, ez igaz.
Nem tudja, miként: potyognak a könnyei mint az özönvíz.
Hazaindul, és tudja, hogy „most már minden jól van”. Otthon látja a szintén ateista férje, hogy elment egy súlyosan depressziós beteg, és hazajött egy egészséges, kiegyensúlyozott nő. Egy hét elteltével férje is istenhívővé lesz.
Az életem úgy hozta, hogy a házaspár mindkét tagját ismerem.
Férje, Horváth Pál filozófus. Vele együtt adtunk elő Székesfehérváron az egyik Prohászka-megemlékezésen. Mindketten szoktak a Mária-rádióban, ill. a katolikus rádióban szerepelni. Pali szentekről, egyebekről, Katalin a bibliai könyvek elemzéséről, zsoltárokról, jelenések könyvéről tart előadást. Kicsi a világ, és örülök neki, hogy megismerhettem őket ebben a kicsi világban. Az interneten érdemes megnézni a bő tízperces videót, mert gyönyörű a maga nemében, és igaz és igaz és igaz.                
***
A nyugdíjasnak minden nap egyforma. Tegnap tudtam, hogy szombat van, meg is jegyeztem a feleségnek a humor kedvéért: Te, ma nem megyünk dolgozni, szabad szombat van. De hogy ma miért éreztem ugyancsak azt, hogy szombat van, azt végképpen nem tudom.
***
Szent II. János Pál (subito santo) életének azokat a morzsáit szerkesztették könyvbe, amelyek betegek rendkívüli gyógyulásairól szólnak (II. János Pál csodái). Ő a hozzáfordulóknak azt mondta, ne kapkodjanak, ne csináljanak semmit, bízzák Istenre a halálos betegeiket. Ha Isten gyógyulásukat akarja, akkor meg fognak gyógyulni. Röviden azért általában imádkozott felettük, vagy legalább megáldotta őket. Daganatosok, végső stádiumú rákosok, s még ki tudja mifélék épültek fel rekordidő alatt áldáskérése nyomán.
Zsibbadó kezemmel tartom a könyvet. S jut eszembe, rám is vonatkozik a pápa jóslata: Ha Isten akarja, el fog múlni két ujjam zsibbadása. Ha így lesz, megírom. Most várok.     
***
Egy óra múlva kiegészül csapatunk a fiatalokkal. Mobilüzenetük megelőzte őket. Mindjárt öt emberrel többen leszünk.
Már éppen ideje.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr214946224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása