Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.07.19. 18:30 emmausz

Most ez komoly?

Ha jól emlékszem, kanadai tudósok olyan valamit találtak, amitől megszűnik a rákos daganat. Az olvasott cikk szerint ez nem olyan hír, amit hetente olvashatunk az újságban, hanem ez most komoly…!
Bár nem telt el sok idő a kutatás óta, és a rák is megmaradt, vagy két hónapja egy cikk jelent meg a FB-on, miszerint izraeli orvosok megtalálták a rák ellenszerét, ami a rákos sejteket átalakítja ártalmatlan zsírsejtekké. Jövő év végére megszűnik a rák a gyógymód jóvoltából. És ez nem kamu, hanem igaz.
Aztán sűrű csend a média uborkaszezonjának a kellős közepén. 
Ma megtört a csend, mert felröppent az – immár óvatos – hír, miszerint „2040-re eltűnhet a rák és a cukorbetegség”. Felőlem már 2019-ben is eltűnhet mindkettő. De hát figyeljük meg a kijelentés hangvételének rányalt stílusát: eltűnhet. Hát hogyne tűnhetne el. S ami engem illet, tartok tőle, hogy magam sokkal hamarabb fogok eltűnni a rák miatt vagy a cukorbetegség miatt, vagy akármi miatt.     
Ó, hogy reménykedtem 1964-ben, hogy mire mi sorra kerülünk, eltűnik, megszűnik az érettségi vizsga. Egy év kivételével nem tűnt el. Azóta ötvenöt év tűnt el, nem az érettségi, aminek egyébként semmi értelme nincs. Már akkor se volt, ma meg semmire se képesít, semmire nem garancia, főképpen nem az az életpályát tekintve.
Ugyanaz a helyzet, mint oly sokszor már a hajhullás megállítására vonatkozó hírek esetén. Nincsen többé kopasz fej!   Csak segítsenek rajta – volt a szelíd folytatás, vagy a közönségesebb: ...csak s*-ig érő homlok. 
Ej, hát „gondold meg és igyál: örökké a világ sem áll; eloszlik, mint a buborék, s marad, mint volt, a puszta lég, marad, mi volt a pusztaaaaa léééééég”.
***
Környezetvédők látogatnak Gyimesbe, ahol látják, hogy nincs szemét.
Megkérdezik a mezőről hazafelé tartó öreg csángót:

- Maguk itt hová teszik a szemetet?
- Nálunk olyan nincs: 
Amit nem eszünk meg, azt megeszi az állat.
Amit se ember, se állat nem eszik meg, a' jó lesz a fődbe.
Ami a fődbe nem jó, jó lesz a tűzre.
S ami a tűzre se jó, azt elrakom, me'
a' még jó lesz valamire.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3014971058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása