Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.07.23. 21:41 emmausz

Bölcsességek

Bölcsességek, melyek megmosolyogtatva gondolkodtatják el az olvasót.
Sokan akarnak Istennek szolgálni, de csak mint tanácsadók. Magyarán ma mindenki tanító akar lenni, és nem tanítvány.
Könnyebb tíz szentbeszédet elmondani, mint egyet megvalósítani. A becsületes prédikátor, amikor a helyes magatartásra figyelmezteti híveit, hozzáteszi: „Magamnak is mondom… ”
Isten semmit sem teremtett értelmes cél nélkül, de azért a szúnyog határeset… Mivel táplálná a fecskéket, denevéreket?
Furcsák az emberek: a buszban elöl akarnak ülni, a moziban középen, a templomban hátul. Volt olyan pap, aki hátra vitt egy oltárkát, s ott misézett a hívei körében. 
Ne szidd az egyházat: ha tökéletes volna, nem lehetnél tagja. Ez így van. Ugyanígy - ha a szülők tökéletesek volnának, a gyerekeik is tökéletesek lennének.
Isten senkit sem ítél meg a halála előtt. Te miért tennéd? Sajnos nagyon igaz (magamnak is mondom), hogy az emberek hajlamosak egymáson köszörülni a nyelvüket. Ronda általános szokás.
Ha a hívek jobb papot szeretnének, csak imádkozniuk kell a papjukért. Olyan egyszerű ez, csak csinálni kell(ene).
A béke sokszor egy mosollyal kezdődik. ...és úgy is folytatódik. Nevetősen nem lehet békétlenkedni. Bár Polly néninek sikerült Mark Twain regényében, amikor haragudott is, meg nem is Tom Sawyerra.
Isten tanúnak hívott meg, nem ügyvédnek vagy bírónak. Ezért nem sok értelme van a hitvédelemnek. Istennek nincs szüksége védelemre. Hiteles tanúkra igen.
Ne tegyél kérdőjelet oda, ahová Isten pontot tett! Quod scripsi, scripsi – mondta Pilátus. Ami meg van írva, az meg van írva – benne van a Bibliában.
Isten nem a tökéleteseket hívja meg, hanem a meghívottakat tökéletesíti. Kedves, igaz szójáték. Nincs mit hozzátenni.
Isten nem zavartalan utazást, hanem biztos célba érést ígér. A remény hal meg utoljára, és mi ezzel a reménységgel, szorongva tán, de mindvégig reménykedve.
PS. A dőlt részeket a FB-on találtam. A kommentárok saját kitalációim.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8614977598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása