Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.07.25. 05:22 emmausz

Menj be a Mennybe

Hogy mikor jön el a vég, azt egyedül az Atya tudja. A Jelenések könyvét elemző Dér Katalin-kötetet olvasom. Én se tudom, ő se tudja, hogy mikor lesz világvége, de mivel a témát boncolgatja, megpróbál behatolni a 2000 éves írás jelrendszerébe, és megpróbál következtetéseket levonni az ott írtakból. Ez nem tilos akkor se, ha tévedett, és perceken belül itt a vég, de akkor se, ha évmilliók múlva jön el. Nézzük, hogy mit lát! (Majdnem szó szerint idézem könyve néhány gondolatát.)
A végidő jelei zömükben nem újak, mindig léteztek a világban. A romlás azonban most nem részleges, hanem egyszerre jelentkezik sokféleségében és világméretűvé válik. Az evangéliumon kívül mindenféle világnézet is világméretekben terjed. Ez a tömegkommunikációs forradalom után a 20-21. sz.-ban válhatott globális méretűvé.
A világháború is ismeretlen fogalom volt a 20. sz.-ig.
A morális lepusztulás a 20. sz.-ban olyan sebességre kapcsolt, amit természetes okokra visszavezetni naivitás, másrészt az a jellemzője, hogy az értékrend nem egyszerűen megváltozott, hanem önnön ellentétébe fordult: a Tízparancsolat ellentétének nyílt és tömegekre ható propagálása folyik, gyakran hivatalos hatalmi segédlettel.
Ez profi ámítóra vall, ami, aki ellen a puszta emberi jó szándék kevés. Radikális megtérésre van szükség, mert szilárd alap nélkül lehetetlen ellenállni a felsorolt jelenségeknek.   
Hogy miféle romlások látszanak?
Nemzetek közötti csatározások (vö. nemzet nemzet ellen támad), önszeretet, pénzsóvárság, kérkedés, káromlások, tévtanítások, a szülői tekintély semmibevétele, hálátlanság, tisztátalanság, kérlelhetetlenség, rágalmazás, mértéktelenség, kegyetlenség, árulás, a rosszban való elmerülés, stb…
Mi várható a valamikori végidőben?
„Gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért, de aki kitart mindvégig, üdvözül – mondja a Mester.” (Mt 13,12–13)     
Hogy pozitív kicsengése legyen a megidézetteknek, egy spirituálé szövegével zárom posztomat:
Ó, hív az Úr (hív az Úr), elmenni  pihenni a mennybe.
A szívem dobogó intő jel, elmenni pihenni a mennybe.
A hosszú köntösömet venném fel, elmenni pihenni a mennybe.
Egy fénylő reggelen szállnék el, elmenni pihenni a mennybe.
Egy illő öltözék, más nem kell, elmenni pihenni a mennybe.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7614979496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása