Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.11.29. 10:35 emmausz

Világvége előtt

Az advent előtti héten csupa világvégi, meg Jeruzsálem pusztulásáról szóló próféciák hangzanak el.  Ezekről ugrott be a gimnazista koromba vivő négyszólamú spirituálé, a
Dániel
refr.
Csoda-e mint jön elő, Dániel jön elő, Dániel, jön elő, Dániel.
Csoda-e mint jön elő, Dániel, mikor az Úr a szabadító.

  1. Íme, kiszáll ő a mély veremből,
    Jónás jön a tengere mélyéről,
    és a három tűzbe dobott ifjú szabadul,
    az Úr a szabadító. (refr.)
  2. Én itt fönt állok az üdv hajóján.
    Szelek szárnyán repül a hajó.
    Elvisz engem fel a magas égbe,
    oda vár az Úr, a szabadító. (refr.)
    ***
    Két témát hagytam ki közös blogunkból. A szerelem és a testvéri viszony. Mindkettő lényege szerint intim, és személyiségi jogokkal megtámasztott téma. Lehet persze általánosságokat írni, meg jópofa eseményekről beszámolni, de nincs kedvem hozzá. Inkább elpasszolom.
    ***
    Viccek a FBagolyból (Kivételesen vannak köztük elfogadhatók is.)
    1. A sportot soha nem késő elkezdeni, úgyhogy én még várok…
    2. Egy fiú belép buddhista szerzetesnek, ahol némaságot kell fogadnia. A szabály szerint 10 évenként szólhat két szót. Az első 10 év leteltével ezt mondja a kolostor főnökének: Kemény ágy. A második tíz év elteltével ezt mondja: Rossz étel. A 30. év eltelte után megint hívatják, hogy mondjon két szót. Ezennel felmondok – mondja a szerzetes. – Jobb is, ha elmész – mordul rá a főnök. – Mióta itt vagy, folyton csak panaszkodsz.
    3. – Papa, mikor részeg az ember? – Például akkor, ha ott a túloldali két ember helyett négyet lát. – De papa, ott csak egy ember áll!
    4. Fura világban élünk. A limonádé mesterséges aromát tartalmaz, a bútorápoló-szerekben viszont valódi citrom van.
    5. – Doktor úr, mit tegyek, állandóan cseng a fülem? – Ne vegye fel a kagylót! (Hol van ma már a kagyló? – kérdem én.)
    6. Könnyű dolog bölcsnek lenni, csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
    7. Béla azt olvassa az újságban, hogy a zsíros ételek és a cukor milyen ártalmasok. Lecsapja a lapot és felkiált: Holnaptól változtatok az életemen! Nem olvasok.
    ***
    Itt abbahagyom az írást, mert írnom kell sürgősen valamit.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8715330356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása