Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.12.13. 12:00 emmausz

Luca napon

Legalább három Lúciát ismerek. Helyesebben két Lucát és egy Lucit. Isten éltesse őket!
Szerencséjük van, mert a Youtube jóvoltából számos nevükre szóló  dal és sláger közül választhatnak. Little Richard kiabálja el a Lucille c.-t, a Beatles a Lucy in the Sky with diamands, de hátra van még lehetőségként Halász Jutka előadásában a Luca babám, s a komolyabb műfaj kedvelőinek az olasz Santa Lucia c. örökzöld dal. Karakteres az összes.
Ma feltétlenül el kell ültetni cserépbe a búzamagokat, hogy karácsonyra speciális fűvé sokasodjanak.
Azonkívül a babona úgy tartja, hogy a különféle fákból naponta faragott Luca székének is neki kell állni.
Nem állok neki, s ez a poszt is gyorsan elkészül, nem úgy mint a Luca széke.
***
Egészségemre! – mondom, mert hogy elfogyasztottam egy forint hatvanas ízes táskát, amit most az üzletközpontban százkilencért lehet kapni.
Végeztem vele, hát megosztom, hogy hogyan kell elfogyasztani különösebb történések nélkül a hígan csurgó lekvárral bélelt, margarin ízű tésztából készült finom-pékárut. Megvizsgáljuk a kettéhajtott tésztát, hogy legalább a művelet elindításakor ne csurogjon ki belőle a lekvár. Ha megtaláltuk a jól záró csücsköt, akkor az kerüljön alulra, s mi a vele ellentétes csücsköt kezdjük el majszolni. Amikor a tasak hasítéka kitágul, s felszabadul a lekvár, próbáljuk meg enyhe nyomogatással felfelé terelni a masszát, hogy arányos eloszlásban élvezzük a cukros gyümölcsízt. Persze nem fog sikerülni teljesen, de amennyire lehetséges, próbálkozzunk. Aki elég óvatos, annak nem lesz mind a tíz ujja maszatos a süti bekebelezése után, csak mintegy három-négy, mint most nekem. Szóval fő az óvatosság, érdemes ügyeskedni.
***
Vagy szűk féléve annak, hogy megvettem egy olasz érdekeltségű kiadványt, amely a forgalomból kivont buszok makettjét mellékelte (a makett Bangladesben készül), s képpel-szöveggel méltatta az emberiség kultúrtörténetének azt a részét, amelyet az illető busz betöltött. Hogyne vettem volna meg. Az első szám beetető áron volt kapható, és a magyar 260-as Ikarust mellékelte, amelyen oly gyakran és olyan sokáig utaztam keresztül-kasul a városban, Óbudától Pasaréti és vissza. Nos, lecsaptam hát a makettre, és kiállítottam mintegy szobadíszt szekrénykém tetejére.
Egy alkalommal meglátogatott minket az a barátunk, aki éveken át buszsofőrként tartotta el családját. Mutatom neki lelkesen a ritka szép darabot, magamban elhatározva, hogy ha szereti, neki adom. Ő azonban nem volt olyan lelkes, mint én. Azt mondta: Ennek a típusnak köszönhetem, hogy odalett a bokám és a térdem.
Ebben maradtunk. Titkon arra gondolok, hogy a sofőröknek tán a kuplungját kellett olyan erővel nyomni, amitől kikészültek a vezetők lábízületei.
A formás kék műanyagmodell maradt nálam. Miniműtárgy mivoltában már nem tesz kárt senkiben. Ha ránézek, eszembe jut, hogy valaha mennyire hozzám tartozott a buszozás munkába jövet-menet.          

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5515350710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása