Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.02.28. 19:43 emmausz

Csendes nap

Ma nehéz megszólalnom, mert újfent egy órás interjút hallgattam-néztem. Ezúttal Szabó T. Anna és Váli Dezső nyilatkoztak életútjuk egy-egy kiragadott, mert talán jelentősebb részéről.
Amit mondtak, hiteles volt,
amit mondtak, humoros volt,
amit mondtak, feltárulkozó volt a maga valóságában.
Még hallgattam volna őket – kifáradásig.
Két tehetséges ember, aki a tehetségéből származó értékekkel eredményesen sáfárkodik. Emlékezéseik során csak úgy röpködtek a hírességek nevei, József Attilától Pilinszkyig, Weörestől Ottlikig, hogy az ember csak kapkodta a fejét.
Nos, veretes gondolataik után a befogadó lecsitul, s megpróbálja magába építeni a hallottakból azt, amik neki szólnak.
Magam nem tudok hasonló életművet felmutatni, hacsak azt nem, hogy hőemelkedés mellett egy megkevert rejtvényt összeraktam, miközben két db 15 betűs és két db 5 betűs feladványhoz elmulasztottak meghatározást adni. Lehet, hogy azt szeretem ebben a lapban, hogy magát a rejtvényt is nekem kell kitalálnom, nemcsak megoldanom?
***
Mindenesetre suszter marad a kaptafánál, mint rendőr a gumibotnál, és tovább szövöm, talán minden elégséges ok nélkül, a posztomat. Úgy kötögetem naponta, mint 30 éve a nők a Teréz anyának szánt fáslit. Egyre csak nő, nőttön nő.
Ha papírra vetettem volna, most  bizton amiatt szűkülnék, hogy bezzeg ha a világhálón lehetne hozzáférni, mekkora sikere volna. De mivel egyenesen az internetre készül, azon elmélkedhetek, hogy egy szerverhiba lenullázhatja tizennégy év termését, és még csak nem is vehetem zokon. Lehet, hogy ki kellene találnom, hogyan lehet a legkevesebb ráfordítással mégis papírra mentve is megőrizni azt a korképet, ami tollam alatt született ennyi év után.  Nincs annak jelentősége, hogy hogyan néztem saját korunkra saját székemben ültömből?
Ki tudja.
Nemrég olvastam és megidéztem Prokop Péter egyik könyvét.
Azóta az antikváriumok bombáznak Prokop-köteteikkel.
Lehet, hogy kötélnek kellene állnom? Hiszen kedvelem.
Máris túl sok a kérdés, és a rájuk adandó válaszom a levegőben lóg. Egyelőre nem tudom mintegy magaslabdát, lecsapni őket. Először is magamhoz kellene térnem, mielőtt bármit lépnék.
Nagyapám azt mondta feleségének, Hedvignek estéledvén: Bevettem a porokat.
Istenem.
Hol van már a tavalyi hó?
Hol vannak már a garabolyok?
Hol vannak már a porok?
Minden gyógyszer darabonként lüszterfóliába van adjusztálva.
Nyomkodhatom őket naponta. Másrészt hiába van fent minden adat róluk a hálón, mindegyik dobozhoz részletező, a protokollnak megfelelő leírást mellékelnek.
Mind ezek papírdobozban leledzenek, amit újabban még le is ragasztanak, hogy garantálják az eredetiségüket.
Minap valaki felvetette, hogy ezek a csomagolások teljesen fölöslegesek, csak a cirkusz van velük, és mind a szemétre kerülnek.     
Tanúsíthatom, hogy így van.
Legyen akkor ez szombatra előzetes

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr915496300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása