Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.03.27. 09:10 emmausz

Mikrokörnyezetünk változásai

Tegnap befejeztem harmadik cikkemet a héten. Kettő belőlük váratlanul ért, s gyorsan kellett a felkérésre reagálnom, a harmadikra nem, de megihletett, s azt is gépbe vertem. Ugyancsak befejeztem Fekete István Derengő hajnal c. regényét. Találkoztam benne a már emlegetett Isten megáldjon! köszöntéssel, s a népies őtet szóval két ízben is. Ugyancsak kétszer fordul elő a regényben az elkövetkezik szó, amely bőven beleférne Czakó G. menni igét helyettesítő gazdag szó-tárába (ha ugyan nincs már benne). Mindent összevetve azt vélem, hogy FI ma nem így írná meg fordulatos, cselekménygazdag regényét.
Mára kicsit ejtőzöm. Kell is, mert a koronavírus-járvány nem akar lanyhulni-enyhülni. Egyre szedi áldozatait, amiről a legszenvtelenebben megfogalmazott híradás is stresszt generál. Csókay doktor pedig éppen a stresszektől óvna mindenkit, merthogy nagyon károsan hat a testi-szellemi egészségre. A kör itt be is zárulhatna. De nem zárul be. Március 28 és április 11. között kijárási korlátozás lép életbe. Az öregek csak délelőtt, a fiatalok csak délután vásárolhatnak, kereshetik fel a patikákat. A veszélyes emberi kontaktok számát kívánják tovább ritkítani. Ritkulnak a tömegközlekedési járatok is. Ablakomból rálátok a helyi buszokra, az esztergomi vonatokra. Keresztül lehet rajtuk látni, annyira nincs utas a kocsikban. Egyébként nagyon helyesen.
Várjuk az élelmiszerszállítmányt fiunktól, s cserébe a nagy tételben vett zöldségből gyümölcsből vihet a gyerekeknek.
Önkorlátozásunk egyelőre változatlan. Eddig se mentünk ki az utcára egy kivétellel, most se tesszük.
A pápa este hatkor megáldja a világot s Rómát. Urbi et orbi áldását közvetít a tévé, teljes búcsúnyerési lehetőséggel. A szentségek konkrét vételére nincs lehetőség.
Holnap tehát indul a kijárási korlátozás, és vasárnaptól óraátállítás van. A nyári következik, amikor kevesebbet alhatunk, mert az órák egy órával többet fognak mutatni. Igazából nem érdekel. A nyugger akkor fekszik és kel, amikor akar. Addig alszik, amíg ki nem veti őt az ágy. De hát befél az befél – mondta Tömörkény, a szabály az szabály – mondom én.
***
Végül egy német rövidhírből fakadó poén, mert nem tudtam neki ellenállni.
Nur 1 Packung, áll a toalettpapír-halmaz oldalán (a felszólítás egy német üzletközpont fotóján). A hír így szól:
„Jelenetet rendezett egy szupermarket pénztáránál egy 54 éves német nő, miután a koronavírus-járvány miatt bevezetett új szabályt betartva az eladók nem engedték, hogy egy csomagnál több toalettpapírt vásároljon. A rendőrök bilincsben vezették el” – írja a Magyar Nemzet.   A németet felelősségre vonták tettéért, mert hát nagy mennyiségű wc-papírt akart venni.
Innen üzenem nekik.
Ne korlátozzák! A WC-papír nem ér semmit. Kitörölheti vele a s*ét.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr815562978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása