Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.04.11. 04:01 emmausz

Választási lehetőségeink

A Covid-19 következtében fellépő kijárási korlátozást magamra nézve kijárási tilalomnak tekintem, hacsak az ebzárlat feloldásaként nem értékelem a szemét lehordását, és a levélszekrényben való motozást. A böjti időszak vége felé járunk. Alkalmasint egy ilyen ránk ragasztott visszavonulós időszak igen megfelelő a szemlélődésre, elcsendesedésre.
Ám ez a digitális technika korában egyáltalán nem magától értetődő. Ahogy a crescendo ösztönösen jön, ezzel szemben a decrescendót meg kell csinálni (idézet Maklári Lajos piaristától), és ez ugyanígy van a magunkba nézéssel is.
Nincs nyitva a könyvtár? Hány könyvet akarsz elolvasni? Tucatszám látnak el e-könyvekkel.       
Nem mehetsz misére? Hány csatorna kínálja a liturgikus cselekményeket? Sokszor sok.
Ne vásárolj, ha teheted? Miért ne tehetném? Kihozzák házhoz az interneten rendelt tételeket.
Elfogyott a gyógyszered? A házi orvos „felhőt” küld minden patikákba. Abban a patikában váltod ki, amelyikben akarod.
Az üzletközpont egységcsomagot rak össze, s ha megfelel, ingyen ki is szállítja.
Nem látogathatod meg unokáidat? Az lehet, de láthatod őket okostelefonon, s beszélhetsz velük.
Nem járulhatsz szentségekhez? Effektíve nem, de lelkileg igen.
Pápai áldáshoz kívánsz jutni? Reggel hétkor kapcsolja a RAI a Szent Márta-kápolnát, ahol Ferenc pápa misézik. Mise végén meg áldást ad.
Elmélkedni kívánsz? Olvasmányokkal, keresztúti ájtatosságokkal, imákkal, közös imaidőpontokkal napjában többször felkeresnek a különféle portálok, emailek, sms-ek, messengerek, FB-bejegyzések.     
A szórakoztató ipar ellát ingyen nézhető filmekkel, megtekinthető színpadi jelenetekkel, színdarabokkal, versmondásokkal, a youtube pedig annyi zenével, amennyit életem végéig se tudnék meghallgatni.
Úgy van ez már megint, mint a már sokszor citált svéd gyerekvers mondja Siv Widerberger megfogalmazásában: / Bélyeget gyűjtöttem. / Papa hozott egyszer egy kilót. / Azóta nem gyűjtök bélyeget. /
Ha tényleg össze akarom szedni magamat, és igazán ki akarom kapcsolni magamat, akkor kikapcsolom a kikapcsolódást kínáló ajánlatokat, legalábbis szigorú szűrésnek vetem alá.
Péntek este Ferenc pápa argentin világáról szóló film első részét néztük meg. Nem semmi az a politikai nyomor, amit bemutat a film, s ami fojtogatja a latin-amerikaiakat.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7315603952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása