Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.07.11. 12:22 emmausz

Magvas gondolatok

- „Ne csüggedj el, ha nem sikerül mindent úgy tenni, ahogyan szeretnéd. Gyakorold a jót, ne szegje kedvedet sem az unalom, sem a fáradtság. Célod legyen mindig előtted!” (Szent Pio) Unalom és fáradtság. Ahogy hasítom az éveket, hónapokat, napokat, ez is, az is utolér. Pio után szabadon: Na és? Nem számít! Én csak próbálkozom az életteli élettel. Ami pedig kevéssé sikerül, azt érdemes olybá venni, minta épp így akartam volna. (Lehet, hogy az ötletet az erőszakos kismalactól loptam, ami nagyot perecel a biciklijével, majd dacos-önérzetesen megjegyzi: Így szoktam leszállni!!! És közben szigorúan néz.)
- Kásler professzor bejelentette, hogy az Árpád-ház a szakvizsgálatok alapján legalább 4500 éves.
-Egy most olvasott kármelita kötetben ezeket találom: Illés próféta ugye tetemre hívta a Baál-papokat. Azok hétszázötvenen könyörögtek Baálhoz, hogy égi tüzét bocsássa áldozati állataikra. Persze sikertelenül. Illés így imádkozott: „Hallgass meg, Uram! Hogy ez a nép megismerje, hogy te vagy az Úr, és ismét megnyered szívüket.”    

A mai valóságunkban, felvilágosult individualista korunkban ugye mennyire aktuális a fohász: Hallgass meg, Uram, hogy ez a nép megismerje, hogy te vagy az Úr!
- És még mindig Illés, aki látomást kapott. „A felhőcskében az eljövendő Messiás Anyját ismerte fel, aki a lelkek szikkadt földjére bőven harmatozza az Üdvözítőt.” Minden cseppje ragyogott, jelképezve a megváltott lelkek szépségét – teszi hozzá Emmerick Katalin egy jóval későbbi korban látomása alapján.
Én meg azt teszem hozzá, hogy amikor P.csabán az alig felhőt fotóztam, ez az ószövetségi jelenet merült fel bennem. Megkeresem, és újra megmutatom.
***
- Jákob (kétsoros)
Égbe nyúló örök létra
Jákob vágyik öröklétre.
***
Nálunk van újra Hópihe nyuszi (Rita unoka szerint Hópipi), és jelentem, jól érzi magát. Kicsit neheztel az Auchanra, hogy nem engedik a szemétbe dobott karalábélevelet elhozni neki, de kényeztetésben így sem szenved hiányt. A kötelező széna mellé kap káposztalevelet, sárgarépa zöldjét és karalábé levelet is. Amikor dinnyét ettünk, majd kiugrott a ketrecéből, annyira vonzotta a dinnye illata. De csak a héja érdekli. Ez így nekünk is megfelel.
***
Zene. Legyen most egy „könnyű” https://www.youtube.com/watch?v=pUytvxsZdHo

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2815995124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása