Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.08.05. 04:28 emmausz

Korahajnali órán

Hajnali három óra. Kidobott az ágy. Ülök az erkélyen. Nincs se hideg, se meleg. Elmélkedem. Mindenesetre takarót viszek magammal, és belebújok az egyik dzsekibe.
Az ég borús, de nem egészen. A felhőkön át a csaknem telehold fénylik. Olyan, mint a gáztorony órája. Fehér és kerek. Kb. akkorának is látszik. Jól teszi, hogy világít, mert a torony órája csak háromnegyed négykor kapcsol be. (Ellenőriztem, s tényleg, ma is ez történt.) Meleg csákányváltásként történt a dolog, mert a hold elé vastag felhők úsztak, s eltűnt szemem elől.
Van úgy, hogy gondolkoznom kell, milyen zenét alkalmazzak napi posztomhoz. Van olyan is, hogy spontán tolul fel bennem egy melódia, aminek nem tudok, vagy nem akarok ellenállni. Tegnap hajnalban a Szilas Abonyi mise egyik tételére ébredtem. Azaz álmomban megszólalt bennem a Glória-tétel teljes gazdagságában. Habozás nélkül elhatároztam, hogy ezt a temperamentumos zenét teszem ki oldalamra.
A nyári fotókból még tart, s amelyikhez nem fűződnek személyiségi jogok, közzé teszem. A legszebb fotót nem én készítettem, hanem unokám, aki egyik éjjel az 5000 évenként látható üstököst fotózta, de hajnalban is kiment a Balaton partjára, és a csendes, néma tájról egy gyönyörű felvételt készített komoly gépével.
***
Napok óta egymást hallgatjuk T.-vel, vagy éppen saját sarkunkba húzódva szemléljük az internet komolyan veendő, máskor reménytelenül komolytalan szövegeit, képeit.
Megpróbálunk megegészségesedni, mert a családon végigsöpört a nátha közös nyaralásunk során.
Holnap már szolgálatba helyezzük magunkat. Három unoka felügyelete van ránk bízva. örömmel állunk elébe.
***
A FB-on elém tolakodik minduntalan egy kvízjáték. Szeretem is, meg nem is. Bizonyos mértékig szellemi kihívásnak élem meg, máskor meg ostobaságnak.  Miért kellene nekem vagy másnak tudnia, hogy milyen márkájú cipőt hord egy általam nem is ismert celeb? Mi köze ennek a jólértesültséghez, a tudáshoz? A világon semmi. Ráadásul valakivel játszom. Akit le kellene győznöm, akinek engem kellene legyőznie. Minek? Kit érdekel? Amikor mégis játszom, kikapcsolódásként próbálom megélni abban a reményben, hogy megválaszolható kérdéseket kapok, s tehetségem szerint meg is birkózom velük.    
          

   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8016104550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása