Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.08.19. 02:33 emmausz

Áll a bál, a maszk a bál

Megváltozott a közösségi életünk. Nemcsak megváltozott, hanem némely vonatkozásban meg is szűnt átmenetileg. Így nem találkozunk sem itteni közösségünkkel, se az évtizedek óta összeszokott társasággal. Misére azért mi naponta elmegyünk, mert más helyekkel szemben a helyi eklézsiában következetes a gyakorlat. Misén a járvány indulása óta csak maszkban lehet  részt venni. Mégpedig orra húzott maszkban. Belépéskor a kézfertőtlenítés kötelező. Amennyire lehet, a távolságtartásra is vigyázni kell. Nincs orgona, nincs éneklés, rövid homilia viszont elhangzik. A maszk kétségtelenül nehezíti a légzést, és valamennyire egészségtelen is. Csak arra jó, hogy ne fertőzzünk másokat. 
Szívem szerint ráírnám a maszkomra, hogy HÜLYE VÍRUS. De nincs bátorságom megtenni, vagy a jóneveltségem tiltja, esetleg mindkettő. Nemritkán előfordul, hogy a szabadba érve is tovább kínozzuk magunkat a maszkkal. Aztán egyikünk lekapja az arcáról, s mosolyogva figyelmezteti másikát, hogy okafogyott a további önkínzás. Bevásárlóhelyen ugyanez a ceremónia.
Kissé unalmas már. Mondtam is az asszonynak: Egyikünk se gondolta volna, hogy így augusztus vége felé még változatlanul maszkírozzuk magunkat.
***
Kornél felesége, M. sógornőm elhunyt. Isten nyugosztalja. Benne vagyunk a korban, amikor dominó módjára hanyatlunk. Két ismerősünk is szklerózisos. Ma a misét egy haldoklóért mondta plébánosunk. Körbe se mertem nézni. Ugyan kiért szólt a csengő? Az jutott eszembe, hogy akinek sok ismerőse, barátja, rokona van, mert sokan születtek, annak többször is kell szembesülnie a földi élet másik végpontjával. Ez rendben is van így.   
***
Életünk folytatásai az unokák, akikben sok örömünket leljük. Holnap is nagy valószínűséggel találkozunk velük, vigyázunk rájuk, ameddig szükség lesz rá.
***
Hogy derűsebb vizekre is evezzek, ide mellékelem Nagy Feri kolléga legjobb viccét.
Proletárdiktatúra. Rákosi-korszak. Téeszesítés. Egy falu, egy nóta. Interjú egy tsz-paraszttal. Megbeszélik előzetesen, hogy miről lesz szó. Falufejlődés, villamosítás, a téesz előnyei, a belépés önkétessége, boldog közösség stb. Ettől kedve egyenesben megy az adás. A riporter bekapcsolja a mikrofont. A paraszt érdeklődik:
- Amit mondok, az egész falu hallja?
- Igen.
- Amit mondok az egész ország hallja?  
- Igen.
- Amit mondok, Amerika is hallja?
- Igen.
- Amit mondok, Eisenhower elnök is hallja?
- Igen.
- SEGÍÍÍÍTSÉÉÉÉÉG!!!!
***
 Zene. Finom zenét kínálok. Aida, balettzene. Kell ennél finomabb? Aligha.   https://www.youtube.com/watch?v=D5pv4cKaedA

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7016168956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása