Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.09.15. 02:41 emmausz

Találkozás egy gondolatgazdag könyvvel 1.

Nagy örömömre szolgál Limpár Imre könyve (100 mondat, amely megváltoztatta az életemet). A szerző velem rokon lélek. Én kb. száz közhelyet elemeztem, helyesebben szólva bontottam ki szabad fantáziálásommal könyv terjedelemben. (Nem lett belőle kiadás.) Limpár I. pedig száz olyan mondást sorakoztat fel, amelyek valamilyen módon befolyásolták az életét. Tehát azonos szerkezettel dolgozik, mint én egykor. Ez a felismerés önmagában érdekes volt. De nem csak ez. A felsorolt, esetleg generációkon át ható mondások és kibontásuk engem is elgondolkoztattak.  Az első 25-ből idézek néhány kedvemre valót.
Egy introvertált mindig introvertált marad – állapítja meg. 27. o. Igaz.
Nincs nyelvérzéked. 29. o. Bennem ez így módosult. Ha elfogadom, hogy nem vagyok képes elsajátítani egy idegen nyelvet, akkor biztos, hogy ez fog történni.
Amennyit alszol, annyit nem élsz!  Anyám megfogalmazásában: Allah kiosztotta mindenkinek az alvás idejét és az általa megehető ételmennyiséget. Aki előbb elfogyasztja őket, hamarabb meghal.
Funkciógyerekek. A bátyádnak kellett egy testvér. 35. o. Társítom hozzá: Ratkó-gyerekek, OTP-gyerekek.
A mérleg csillagjegy szülöttei bizonytalanok, lamentálók, nem döntenek. 38. o. Mindig tagadtam, hogy 12 féle ember létezik.    
B. Franklint idézi: Ami fáj, az nevel. 40. o. Én úgy ismerem, hogy ami nem öl meg, az erősít.
Ha valamit csinálsz, azt rendesen csináld! A mondatnak az a tragédiája, hogy nem tűri a hobbikat. 43. o. Megjegyzem, könnyen fafejűséghez vezet.
Majd még visszakapod! - mondja apa fiának. - De apa, akkor most te is visszakapsz éppen valamit, nem? – így a fiú az apjának. 45. Ellenvetés: Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek.
Majd ha annyi idős leszel, te is megtudod. 49. o. Egy az egyben elhangzott családunkban is. Volt, amit megtudtunk, volt, amit nem, s gondolom, volt, amit csak mi tudtunk meg. Ugyan ezen az oldalon: Egy kisgyermeknek egyértelmű keretek kellenek. Mélységesen egyetértek a gondolattal.
a coaching csak a felszín egy-két rétegét képes megláttatni, de azt igazi látás máshol keresendő. 53.
Némelyik nő mind egyforma. – emlegeti a közhelyet. 54. o. Azért emlegeti, mert nem segíti a párkapcsolatot egy ilyen torz, sommás vélemény. A nálunk elterjedt megfogalmazás: Minden közgazdász egyforma. Egyik ilyen, a másik olyan. 
Félt a fülbemászótól, hogy fülébe jutva megsüketíti, félt a dinnyemagtól, mert ha lenyeli a görögdinnye magját, akkor vakbeles lesz. Félt az anyajegytől, mert az elveszés lehetőségével társította anyja. (Erről lesz felismerhető) 60. o. Én is féltem, hogy meghalok, mert az általam temetőben talált obulus hullamérget tartalmazhat. (A suivre)
***
Zene. A Fájdalmas Szűzanya emléknapján. Kodály Z. Stabat mater. 18 éves korában írta a komponista.
https://www.youtube.com/watch?v=llV5Yay6F34

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4916201504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása