Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.09.22. 10:29 emmausz

Ma már ősz van

Interneten megrendeltem hat kötet Prokop Péter-könyvet. Azonnal visszaigazolták a szállítást (Antikvárium.hu). Kíváncsian várom a szállítmányt, nevezetesen azt, hogy hány kötet lesz közte, amit már korábban olvastam.
Ma reggel idő szűkében még nekiláttam a szókereső kirakásának. 3x3 betű a négyzetben, 10 perc idő áll rendelkezésemre, hogy megtaláljam az összes szót, amit a játék memóriája tartalmaz.
Az eredményeket feljegyezi a gép. Az első játék alkalmával nincs izgalom, te leszel az első. A második játék alkalmával újra első lehetsz, vagy ha nem, akkor a második. De amikor több száz játék eredményét mutatja a gép, teljesítménynek számít az is, ha bekerülsz az első száz közé. Minél több játék adatait rögzíti a mobil, annál nehezebb jó időeredményt elérni. Kell hozzá szellemi frissesség, szerencse, és tudni kell azt is, hogy a gép olykor szamárságokat is őriz megfejtésül. Ilyen pl. tí, amely nem szó, mégis csak akkor nyertél, ha ezt is kirakod, vagy a játék előtt törlöd a mobilod szójegyzékéből. Ma nagyon gyors voltam. Több mint 300 játék időeredményét őrzi a gép, s megfejtettem az első tíz közötti időeredménnyel a mai adagiumot: 8. legjobb eredményem azt jelentette, hogy a rendelkezésre álló tíz percből, kb. másfél percet használtam fel.
***
Töltések. Itt szemben van egy vasúti töltés, de nem abban az értelemben használom a töltés szót. Töltöm az időmet, töltöm a zsebrádió akkuját, töltöm a mobil akkuját, töltöm a kamera lemerült akkuját, töltöm (kitöltöm) a keresztrejtvényeket, szemlélődéssel töltöm időmet az erkélyen napozgatva, olvasgatva, elmélkedve. Számítógép előtt ülve is elég sok időt töltök (íme, most is), s szörfözök a hírek között. Egyik tegnap olvasott hír arról szól, hogy a koronavírus komisz szövődményekkel jár. Rongálja a szívet, pusztítja a tüdőt. Súlyosabb esetben a túlélők orvoshoz kényszerülnek ezek miatt. Egyáltalán komisz vírus ez a mostani, vissza lehet esni a fertőzöttségbe. Vajon milyen kilátásokkal kecsegtet a még egyáltalán rendelkezésre sem álló védőoltás egy olyan vírussal szemben, amely regenerálja magát?               
Szerencsére nem az én feladatom a problémával megbirkózni.
Inkább kikapcsolódom. Pl. zenével. Legyen a legendás Armstrong, akit a Népstadionban élőben hallgattam, láttam.
***
https://www.youtube.com/watch?v=wyLjbMBpGDA

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr116209954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása