Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.09.25. 22:42 emmausz

Olvasmányok

Időpontegyeztetést követően végül megérkezett a rendelt könyvcsomag (hat megrendelt Prokop-kötet és egy ajándékkötet). Bizonytalan voltam benne, hogy hány zsákbamacskát tesznek bele. Ui. ha egy kötetet rendelek, akkor is van benne egy ajándékkönyv. Most a hathoz is csak egyet küldtek. De hát jól van ez így is, ajándékkönyvnek ne nézd a számát!
Az ajándék egyébként Kertész Imre novellása. Az ő könyvével kezdtem, Az angol lobogóval. Fentebb stílben, de bemutatja a Rákosi-korszak diktatúrájának reménytelenségét, elvtelenségét, kegyetlenségét, s a kezdődő 1956-os forradalmat, amelyet a hazatávozó angol diplomata integetve üdvözöl zászlós kocsijából. Kicsit benne van az is, hogy a Nyugat szemet hunyt a szovjet megszállásnak.
Majd belekóstoltam Prokop Péter egy régebben közzétett kötetébe is. Lehet, hogy felváltva fogom őket olvasni? Egy Kertész, egy Prokop?
Prokop Péter sok tekintetben hozzám hasonló észjárású. Mindjárt a bevezetőben találtam két olyan gondolatot, amellyel könnyen azonosulok. Az egyik arról szól, hogy PP szuverén festő. Nem hagyja magát a megrendelőktől befolyásoltatni. Ezt írja: „Szerencse és szerencsétlenség, hogy nem kapott rám senki. A hajlongás nélküli függetlenségnek is megvan a pozitív és negatív bére.” Biztos, hogy így van. A névtelenség szabadságot is jelent.
És a másik: „A gyarlóság nélküli szent is irtóztató. ” Számomra is. Nem lehet életszerű, ha egy szentről csupán szuperlatívuszokban szólnak. Alighanem maguk azt érintettek is hevesen tiltakoznának ellene. Más alkalommal írtam már erről.
Most újra van miről írnom, az olvasnivalók nekem katalizátorként szoktak működni. Felfigyelek valamire, ahonnan elstartolva valami számomra fontost kifejthetek, vagy saját tapasztalataimat elmondhatom, élményeimmel kiegészíthetem. Stb.
Napokon belül megjelenik a FülesBagoly. Remélem, lesz benne legalább egy közérdeklődésre számot tartható vicc.
***
Hátralévő életemnek tényleg ma volt az első napja. Meg kell állapítanom, hogy nagyon hasonlóképpen telt, mint az eddigiek.
***
Zene. Most ilyen dudás hangulatom van. Mull of Kintyre angol legenda by Paul McCartney https://www.youtube.com/watch?v=_cUmIRop31Q

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7616215668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása