Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.11.03. 04:36 emmausz

Késekkel sétálók

Vagy tíz éve Jemenben járt unokaöcsém hazatérvén mutatta szépen díszített fegyverét, egy rövid ívelt kardot, egy jatagánt. Inkább dísz volt, mint éles fegyver. Elmondta, hogy férfiember enélkül nincs is ott, azzal együtt nagyon jó benyomást keltettek benne a helyiek. Mind mosolygós, szolgálatkész, vidám, derűs lények.
Hogy ma mi a helyzet Jemenben, csak nagy vonalakban ismerem. Az idilli hangulatnak egy időre befellegzett.  De most nem is velük akarok foglalkozni, hanem azzal, hogy Európában nem szokás sem rövid karddal, sem tőrrel sem övbe szúrt konyhakéssel mászkálni a férfiembereknek az utcán. Az európaiak körében nem. De a bevándoroltak körében már más a helyzet. Jelentős részük gyilokkal az övében jár-kel, s ha valami nincs tetszésére, használja is kézifegyverét. Így elő-előfordul, hogy a templomokba nem imádkozni, hanem ölni indulnak. Így történhet meg, hogy fényes nappal a nyílt utcán gyilkolni kezdenek Allah nevében.
Amit végül is el akarok mondani az az, hogy a hatóság embereinek valamiféle fémdetektorral kellene strázsálniuk, s ahogyan a reptereken, a köztereken is el kellene kobozniuk a kést maguknál tartóktól kézi fegyverüket. Semmi nem indokolja, hogy Európában késsel kelljen közlekedni. Mint ahogy boxerrel sem, vagy íjjal, nyílvesszővel sem.
Hogy nem jönnek rá az illetékesek, hogy a kések kiszűrése az atrocitások megelőzésének egyik lehetséges és nem túl komplikált módszere?
***
Lazításul egy-két vicc. Az idős házaspárnak problémája van az emlékezéssel. orvosuk azt tanácsolja, hogy írjanak fel mindent, s így könnyebben emlékeznek dolgokra.
Tévénézés közben feláll az öregember. - Kérsz valamit a konyhából? – kérdi feleségét.
- Hoznál egy tál fagylaltot?
- Természetesen – hangzik a válasz.
- Felírnád?
- Nem, emlékezni fogok.
Epret is kérek a tetejére. Írd fel!
- Nem, emlékezni fogok.
Tejszínhabot is kérek. Írd fel!
- Nem, emlékezni fogok – tiltakozik dühösen a férfi.
Eltelik 20 perc, s egy tányéron sült sonkát és tojást hoz. A feleség kérdezi:
- Hogy maradhatott el a pirítósom?

No, Mózes bátyám, a jó fogát húztam-e ki?
A jót. Mert a fájós még megvan.

Ott szoptam a mellét a kanapén, erre bejött a férje, én meg összesz*tam magam – kacsintja szemével a csecsemő. 
***
Zene. Régóta foglalkoztat, hogy egyes keresztnevekről szóló dalokat osszak meg. Most ezt teszem. Legyen elsőként Manuela. Rocco Granata
https://www.youtube.com/watch?v=l0z8JvR6tPM

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2416270518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása