Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.11.12. 21:28 emmausz

Mai találatok

Találtam egy szépségesen szép mondatot Bálint Sándorról, akit egyszer még szentté fognak avatni. A népbíróság előtt az utolsó szó jogán így védekezett: „Arra kéröm az én Uramat, Istenömet, hogy soha ne tudjam mög, ki juttatott el idáig. Hogy ne gyűlhessék harag a szívemben.”
***
Egy kötetbe kértek tőlem tanulmányt. Megírtam, elküldtem, s visszakaptam első tördelésben azzal, hogy tegyem meg észrevételeimet, korrigáljam szükség szerint. Meg is tettem. Írtam elé kérésre felvezetőt, írtam utána tömör életrajzot, s válaszoltam tizenöt felvetésre. Majd az egészet emailben visszaküldtem a feladónak. 
Már a megszólítást is elírtam: Kedve Ákos!
No, hiszen! Akasztják a hóhért. Miféle precízséget takar az a korrektúra, amelyről szóló értesítés első szava is hibás. Remélem, az összes többi nem az.
Mentségemre szolgál, hogy éjfél felé fogalmaztam meg a levelet a csatolmánnyal együtt. De akkor is.
Régen végigolvasták a levelet, majd itatóssal (tapperral) szárazságát biztosították, mielőtt borítékba helyezték az írást.
Én meg az elektronika szárnyaira bíztam egy felületes újraolvasás után. Persze ettől még meg fog jelenni a kötet, csak hát „milyen már?” ahogy ma mondanák. Sőt amikor a bakit felfedezik, a maiak ki nem hagynák meglepődésüket: „Azt a”.
***
Kaptunk egy aranyos gyereknótát whatsappon R.-ka előadásában: Háp, háp, háp, jönnek a kacsák…
Azonnal beugrik, hogy minap láttam menyem gyerekkorában készült videófelvételét, aki nagyobbacska korában hiba nélkül végigénekli az Egyszer egy királyfi, mit gondolt magában c. nótát. Mind a tizenöt versszakát. Mind a kettő szép teljesítmény. Lám, miből lesz a cserebogár!
***
Lám, lám, lám, a járvány röghöz köt, mégis megvan a kapcsolat mindnyájunk között.
Klick, klick, klick, whatsapp idejön. Videókon vagytok jelen: De így is öröm.   
***
Kedden BR születésnapja volt. A FB nem jelezte, a naptárt pedig késve néztük meg. Isten éltesse sokáig jó egészségben!
Ma bezzeg ránéztem a naptárra: Jónás napja van. Nagyon sok név tulajdonosát cukkolták rövid gúnyverssel. Nagyjából erre utaltam, amikor Gyurkovics Névike c. gyűjteményét emlegettem. Nos, a Jónást így cukkolták: Jónás a víziló, bolhája millió.
Az egyház egyebekben nem Jónásról, hanem Szent Jozafátról emlékezik meg 11. 12-én.        
***
Zene.  Ha én 64 lennék, akkor egy jó tízest letagadhatnék. Nem teszem. Inkább szóljanak ők, akikből ketten nem lettek 64, ketten pedig lényegesen meghaladják ezt a kort.
https://www.youtube.com/watch?v=HCTunqv1Xt4

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2916283870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása