Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.11.28. 03:04 emmausz

Prokop P.: Hulló tobozok

1. toboz: Isten intenzívebben létezik, mint mi magunk, akik csak a gondolatai vagyunk. Anyagelvű: Kapsz egy narancsot, ha megmondod, hol van Isten. Istenhívő: Egész narancsfát adok, ha mutatsz helyet, ahol nincs Isten.
2. toboz: A kard hüvelyébennem maradhat, ártatlanok vérébe kívánkozik. Kinek puskája van, lőni fog … városok védtelen lakóira.
3. toboz: A haszonelvűek nem tépelődő típusok. Elveik sohasem voltak és lesznek, nem aggodalmaskodnak. „Az igaz vagy csalás”-ra gúnyosan pislognak.
4. toboz: A végső kornak külön vallása van. Mozgás, helyes táplálkozás, szórakoztató időtöltésen túl a legfontosabb maradjon a tudat, feledésbe ne merüljön: a szíve a nyolcvanévesnek is él, melyből örömet, gyöngédséget gazdagon osztogathat. A jóság eltünteti a bibircsókot, barna foltokat, széppé teszi a legcsúnyábbat is.
5. toboz: A forradalom kegyetlen brutalitás... Hetek alatt többet gyilkol, mint az előző megdöntött rezsim, amelyet embertelenséggel vádol.
6. toboz: Ha millió hiéna megteremtené afrikai birodalmát, természetesen törzsükön belüli nacionalista alapon, hamarosan vége szakadna a többi állatfajnak.
7. toboz: Kikényszerített válaszadást legolcsóbban úgy úszhatod meg, ha váratlan bókot mondasz. A bűvös szó elhomályosítja a kérdező hiúságának a szemét, s a pillanatnyi zavarban feledi, amire kíváncsi.
8. toboz: Istenérv: Anya öleli gyermekét… Szeretsz? De én is, ám... Ez bennünk az Isten.
9. toboz: Félelmes az önkritikának az a pillanata: Csak nyögdécselek, nincs mondanivalóm, hogy tovább szőjem soraimat.
10. toboz. Arról szól, hogy útközben miféle kínokat él meg, aki vízhajtót vett be. Fél oldalon írja le érzékletesen (333. o.) Kivonatolom:
Ma belső vízügyeim hajtós napja van.
Kiválasztószerveim ellenállhatatlanul feszítenek.
Kellene egy megkönnyebbülésre való bódé. De nincs.
Ha volna is WC, nincs érvényes valutám.
Türelmi képességeim utolsó barikádjain harcolok.
A stég oldalánál eléggé intim hely kínálkozik.
Odaszemtelenkedek.
Tekingetek jobbra-balra, aztán huss – kutyamódra…
Szükség törvényt bont.
***
A tobozokat empátiával olvastam, helyettem is írta, olyan ember a szerző, aki két lábbal áll a földön. Néha azért vitatkozom vele. De ez természetes.
***
Zene. Fiatalkorom egyik kedvence a Pacsirta. Akkori főnököm váltig állította, hogy az magyar zene. Pedig szerzője neve, Dinicu, nem éppen hangzik magyarnak. Persze, mert román.
https://www.youtube.com/watch?v=d6ajKT9xzvU   

 

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4616304974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása