Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.12.06. 12:22 emmausz

Mikuláskor

Rakétakilövés Cape Canaveralból a Kennedy űrközpontból. Hosszasan mutatták a kilövés előkészületeit. Sok beszéd, sok élőkép a különféle kontrollokról. Ami megmaradt bennem, az a rakétatestet fátyolszerűen körbe vevő köd, pára, gőz, a fűtés vagy éppen a hűtés páralecsapódása. Mindegy is, itt most csak az érdekes, hogy a pára miatt hol jobban, hol kevésbé látszik a rakétatest.  Ülök a misén. Az imént érkeztünk a külső hidegből. A kapuban lelötyköltük tenyerünket fertőtlenítő folyadékkal, s már maszkban foglalunk helyet.
Szemem előtt ugyanaz a jelenség zajlódik le, mint a floridai űrközpontban. Hol látok, hol alig valamit, csak körvonalakat. Minden lélegzetkifújáskor elhomályosul a szemüvegem, és tényleg csak  homályosan látok mindent, mintegy antik bronztükörben. Rövid időre tisztán is, aztán a folyamat ismétlődik.
***
Ma névnapom nagy ajándéka egy mise-intenció, egy rövid és igen tartalmas találkozás a fiatalokkal. Megkapták Tücsi által összegereblyézett ajándékokat, M. gyógyító pillantást vetett a gépemre, magához térítette rakoncátlan nyomtatónkat, kinyomtattuk, aláírtuk az É.-nak küldendő befogadó nyilatkozatot, így hamarosan megkapja aláírva. Lehet, hogy ez formula bőven elég.
Majd kicseréltük italkészletünket. M. kapott tőlem olyat, amit ő ihat, én kaptam tőle olyat, amit én ihatok. Tücsi és én kaptunk egy-egy, unokáink által hitelesített dokumentumot, miszerint mi vagyunk a világ legjobb nagypapája, nagymamája. El is fogadtuk, és el is hisszük, mint a bérfejlesztésben részesülők, akik ugyanígy éreznek: természetesen megérdemelték, már éppen ideje volt, mert jobbak mindenkinél … bla-bla-bla.
Hogy így van ez? Pedig csak szeretjük a szeretetreméltókat. Még délelőtt lementünk a Duna-partra egy dumapartira. Megdobáltuk a folyót kaviccsal. Azt hiszem, ezt még sose hagytuk ki. Domi megtömte zsebeit „nagyon gyönyörű” kavicsokkal. Hirtelen gyarapodott egy kilót.
***
Zene. Egy mikulás-nóta, a szerző Soeur Sourire előadásában: Dominique
https://www.youtube.com/watch?v=R0rkwf260yY
   

  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4316320284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása