Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.12.11. 02:40 emmausz

Kapkodok fűhöz-fához

Csütörtök reggel megpróbáltam a telefonos játékot, a szókeresőt. Előző nap több szerencsém volt vele. Azért teljesítettem a kötelezőt. Váltakozva vettem kezembe könyveket, illetve játszottam jigsaw puzzle-t, pasziánszot, s olvastam a rendelkezésemre álló választékból. Így Tomka Feri új könyvét, Prokop soron következő jegyzeteit, s a könyvmegállóból szerzett Móra-kötetet. Annak is csak a második felét, mert az első fele más kiadásban megvan itthon, tehát már olvastam a benne lévő elbeszéléseket. A második fele (Egy cár, akit várnak) is gyanús. Mintha egy-két novellára emlékeznék. Az a baj az életművekkel való megismerkedésemmel, hogy különféle időpontokban megjelent válogatásokat kezdtem olvasni. Sok a párhuzamosság, más írásokat meg így nem ismerek meg. Következetesen egy kiadás gyűjteményét kellett volna felcsipegetnem. Mint annak idején a nyolckötetes Tömörkényt. De hát olyan fontos ez? Egyáltalán mi a fontos?
A zenehallgatás, vagy maga a zenélés? Amikor valamiféle dallamot szívesen megszólaltatnék, a Yamahához gurulok, és összerakom a magam módján.
A napi zene kiválasztásához néha idő kell, néha automatikus.
Ami meg a fotózást illeti, csütörtökön sokat esett az eső, szürke minden, nehéz témát találni, olyat, amelyet az ember nem szégyell megmutatni másoknak is. Kár, hogy a portré, mint olyan kiesett pikszisemből. Ott lenne lehetőség szépségek felvonultatására. De hát, „mit nem lehet, ne szeress! – dixit pater Szekeres”. (Kicsit átalakítottam.) 
Délután krimi elé ültem. Hulla ugye kell hozzá, meg romlott erkölcsű társaság, meg korrupció, meg aljasság, meg terror, meg feszültség. Ez utóbbi, amire egyáltalán nincs szükségem. Ugye a hipertónia. A krimi az alacsony vérnyomásúak tenzió-emelésére alkalmas. Mindenki maga tudja.     
Ma Jutka-nap van. Két Jutkával futottunk össze, mindkettő nyáron tartja. Azért Isten éltesse őket télen is.
Majd elfelejtettem… Temesi Ferenc 3. könyv-ébe is belenéztem. Jó stílusban ír számomra érdektelen dolgokról. Elég hamar letettem. Azért még lehet, hogy folytatom.
Fogyni akarok, paleóval kezdtem. Gyors, de roppant unalmas, és könnyen lehet, hogy egészségtelen is. Lehet, hogy váltok, számolós kalóriás, vegyes kajára. Alighanem lassúbb sikert hoz, sok kísértéssel, mert a szénhidrátok újabb szénhidrátokat követelnek. Én meg tartozom neki ellenállni.
Adventben ez egyszerűbb, de karácsony és újév már komolyabb megpróbáltatás.   
***
Ferenc pápa meghirdette a Szent József szent évet. Ennek az apropóján meglepetéssel olvasom, hogy kedves bibliai alakunkat, Mária férjét, Józsefet csak 150 éve kanonizálták. Hogy mik vannak?
***
Zene.  Régen volt Liszt a korongon. Itt a Szerelemi álmok https://www.youtube.com/watch?v=Ky6a5hhD0Y0




Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3716328196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása