Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.12.17. 14:45 emmausz

Felragyog immáron…

Miért fotózzunk? – olvasom a kérdést a FB-on. A kérdés nincs egyedül. Számos hasonló kérdés él.
Miért mászkálnak a sziklamászók a szirtekre? Válasz: Mert vannak hegyek és sziklák.
Miért mennek a tóba a kacsák? – kérdi a kotlós, amelyik kikeltette őket. És nem kap választ.  
Miért kell olvasni sokat? Mert vannak könyvek. Mert élénkíti a fantáziát. Mert megszűnőben a szájhagyomány, viszont nagyon sok a leírt anyag.
Magam olvasok és fotózok. Mert van könyv, és van fotótéma, no meg majdnem mindent tudó kamerám.
Most pl. akartam fotózni, ha már az utcán járok, de valahogy elmaradt. A kilós gépet nem akartam cipelni, a kicsi meg töltőn volt. Visszatértem Prokopomhoz, aki ezt írja: A hatvanéves az elromlott játékautóhoz hasonló. Lökni kell, megától nem jár. Elpattant a rúgója… A nyugdíjas naponként figyeli, s fogadja kellemtelen sorakozó vendégeit. Csöng egész nap a füle. Nekem kezd kilottyanni a leves kanalamból, szomszédom süketségem miatt már harmadszor ismétel, elsietnek mellőlem a fiatalok, az ebédlőben hagytam a szobakulcsomat. 
Azért figyelemre méltók ezek a mondatok, mert a nálam idősebbek elém élik az életet. A leírt mondatok türelemre intenek saját sorsomat illetően. A kórtünetek kortünetek egyben. Nyugi, nyugi…

***
Levittem a kocsit gumicserére. Jöhet a tél, jöhet a hó, nem csúszik alattam a 80 ló(erős kocsi). Bár itt csak utal a vastag felhőréteg a havazás esélyére, de +8 fokban ez csaknem lehetetlen. Bezzeg az USA-ban. A küldött fotók mutatják, hogy Newark-ban más vastag a hótakaró.
Ha marad a borús idő, a 800 év óta először előforduló planéta konstellációt nem fogjuk 21-én látni. Legfeljebb képeket arról, hogy máshonnan hogyan látszott.
Reggel trombitás ébresztőt kaptunk. Levi unoka (9) fújta el társával az iskolában a Hull a pelyhes fehér hó c. örökzöldet. Mondom feleségnek: A trombitás angyalt idézi a kis ártatlan. Olyan összeszedetten olyan ünnepélyesen fújta.
Egy hét múlva szenteste. Jó ötven éves élményem, hogy a Regnum színeiben talán Budaőrs mellett az elhagyott piktortégla barlangba jöttünk össze karácsonyt ünnepelni.
Először is rettenetes hideg volt.
Másodsorban Isi sógor fején megsérült, amikor lebocsátkozott a barlangba.
Harmadszor: mindenki hacukája krétaporos lett a krétás falak miatt.
Negyedszer: ott énekeltük gitárkíséret mellett a Vigasságos, hangos, nagy örömünk támadt k. nótát. Ez az ének szabályos egyházi dal, csakhogy mi a szokásoshoz képest másfélszeresre vettük a tempót, ettől kedvesen vidám és pattogós lett.
***
Zene. Természetesen a Vigasságos, hangos, nagy örömünk támadt dallam, persze a szokott lassabb ritmusban. Kívánom, hogy ragyogjon fel immáron mindnyájunknak Isten irgalmának fényességes napja.   https://www.youtube.com/watch?v=dXnChE8n1GI     


 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8416348232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása