Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.01.04. 03:20 emmausz

Test és lélek

Test és lélek.
Lám, még élek
Egyes vélemények szerint a test nem tehet semmiről. Az a kéz, amely ölt, nem jószántából hajtotta végre, amit a torz szellemű-lelkű gazdája parancsolt neki. A porhüvely egykor emberré szerveződött, ma van, és valamikor visszatér a földbe, ahonnan vétetett. Mit sem tehet róla, hogy az, akinek a halhataltan lelke-léte köré épült, mikre vette rá. Nem a lábam botlik meg, hanem én botlom meg, mert rosszul irányítottam végtagomat.
Nem is tudom, miért foglalkoztat éppen most néhány napja ez a kérdés. A test tehát ártatlan, miként a növény és állat teste is. A felelős a magára reflektáló én, az ego, amely lélek, és amely tudást szerzett öntudatra ébredése során. Itt abba is hagyom fejtegetésemet. Csak rácsodálkoztam egy villanásra erre a felfedezésre.
Egy másik gondolat is felmerül bennem. Egyik nagymarosi ifjúsági találkozóra mi készítettük a meghívó levelet. Így valahogy kezdődött:
Van Isten. Hiszed-e?
Őt magát – ismered-e?
Tanított minket. Hallod-e?
A természet őt tükrözi. Látod-e?
Szeret téged. Tudod-e?
Érdemes ezeket meggondolni év elején.
Mindjárt megerősödve indulhatunk neki a mindenkori jövő pillanatoknak.                 
***
Halász Piusz O.Cist. könyvét olvasom (Életünk értelme). Zseniális teológus, de több annál. Misztikus, lényeglátó. 
***
56-ban felmerült egy rokon orvos neve, aki minden kajáját kiporciózta mérlegen, hogy számon tartsa az általa megevett ételek kalóriáit. Mivel magam is fogyózom, ideális lenne, ha az élelmiszeradagok mutatnák a kalóriaértéket, és nekem mást se kellene tennem (ennem), mint egy kutyanyelvre felírni pincérmódra az általam elpusztított ételek-italok kalóriáit, és összeszámolni, hogy a nap folyamán hol tartok. Ha kumuláltan számolnék, percre tudnám, hogy mennyi jöhet még a kulináris örömökből. A dolog nem lehetetlen, se nem is könnyű. A legtöbb baj a kiegészítőkkel van. Mennyi liszt megy a rántásba, mennyi zsírral, mennyi tejet iszom a kávéhoz stb. Márpedig egynémely étel igen sokféle összetevőből áll.
Amit még megjegyzek, egy felmérés szerint a diétázók jó része furcsa ételösszetevőkkel kínozza magát, anélkül hogy fogyna. Azt hiheti, ha nem ízletes az étel, akkor nem is hízlal. Pedig de.            
LE A KILÓKKAL!!!
LE AZ ÖSZTÖNÖS CSIPEGETÉSEKKEL!!!
ÉLJEN AZ ENERGIATAKARÉKOS ÉTKEZÉS!!!
***
Zene. Egy kövér és egy sovány filmzenéje. Lalalalalala. Természtesen Bud Spencer és Terence Hill kabaréznak. Közben jön egy Levi unoka által „bántó bácsinak” nevezett bérgyilkos.   https://www.youtube.com/watch?v=iC8LGHYOBhM 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4016370720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása