Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.01.18. 16:39 emmausz

Önfeledt örömeink

Gálicza ezt írta A tél örömei c. örökbecsű házi feladata gyanánt vagy 60 éve: „…és voltunk szánkózni. Lefelé jó volt, de ellenben fölfelé rossz.” Végtére is minden fontost közölt rögtön a téma közepébe vágva. Ha el akarom mondani, hogy mi volt jó Piliscsabán az elmúlt napokban, kicsit bővebbre fogom.
Jó volt találkozni a megcélzott rokonsággal, és a meg nem tervezhetővel. Ott élő keresztlányunkkal, akibe immár másodszor botlottunk bele. Először kerékpározott, most meg gyalogosan sietett vélhetően munkába az ötcentis hóban.
Jó volt a találkozás szeretteinkkel. Gondviselésszerűnek tekintem, hogy a pandémia erre az időre újból visszaszorult, ezért nagy félelmeink nem voltak a fertőzésveszélyt illetően.
Jó volt látni, hogy az uncsikák mennyire örültek az ajándékba kapott bordásfalnak, beakasztható nyújtónak és csúszdának.
Jó volt várni 11. unokánk megszületését, most meg másodjára kettejük (Elvi és MáriKlári) hazatértét a kórházból. Jó volt látni a testvérek közös örömét, amivel az újszülöttet fogadták.
Jó volt megélni azt is, hogy bújócskát játszattak velem a gyerekek. Rita még meg is táncoltatott. Persze ez leginkább abban állt, hogy megpörgettem, míg el nem szédült. (Gyerekkoromban a békési unokatesók úgy mondták: sürgess meg.) Aztán azt is örömmel nyugtáztam, hogy a kis hároméves előléptetett. Eddig nagypapa voltam, most nagypipi lettem. Ugyanő este, amikor visszagondoltak a napra, mindig megemlegette, hogy örül annak, hogy Tücsi nagyi játszik vele, mesél, főz, beszélget, és most immár arra is kitért, hogy örült nagypipinek, amiért játszott vele. Én meg ennek örültem.

A kistesó jó, hogy van; igen aranyos. Egyelőre csendes. Funkciói mind rendben. Kis pirospozsgás arc, nyugodt viselkedés. Jó helyre született. Együtt örülünk neki.
Együtt énekeltük a gyerekekkel:
„Nincsen egyedül a szívem többé, glory alleluja,
velem van az ég Ura mindörökké: glory, allaleluja.
Jézus, Hajnalcsillag, glory, alleluja,
Jézus, Hajnalcsillag, glory, alleluja.  
Nagy hideg kerekedett hajnalra. Piliscsabán mínusz tíz fokig süllyedt a léghőmérséklet. Azért második pöccenésre indult a Colt, amikor hazafelé készültünk. Bírta az akksi.
***
Zene. McCartney: When Winter Comes
https://www.youtube.com/watch?v=8MnHkXcqvJ8

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9116394770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása