Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.05.09. 20:48 emmausz

Víkend

Mozgalmas hétvégén vagyunk túl. Tegnap temetőlátogatás a szokott forgatókönyv alapján, majd kéthetes bátyánk születésnapi megemlékezésén vettünk részt, nagyjából ugyancsak a szokott forgatókönyv alapján. Sok epizódot osztottunk meg egymással a nap folyamán. Hiszen a pandémia beszűkítette lehetőségek valahogyan az információáramlásra is kedvezőtlenül hatottak.  Aztán az is lehet, hogy a személyesség, az konkrétan megvalósuló kapcsolat inkább alkalmas ara, hogy meginduljon az alig abbahagyható társalgás. Nagyon ki voltunk már éhezve erre, bár alkalmanként azért felkerestük egymást, de mégis… Számos fotó bizonyítja, hogy volt találkozás, volt hangulat, és volt eszmecsere is.
A személyes találkozás, és rokonlátogatás ma is folytatódott, hiszen a családi kód szerinti 1241 sz. unoka ma volt elsőáldozó, és ez az esemény egybeesett egy családtag oltakozásával. Fel kellett keresnie az oltópontot. Mi meg felkerestük a család többi tagját, hogy ne legyen fennakadás az ebédelés környékén. Nem is volt. Nagyjából azt rögzíthetem a felnőttek találkozásán túl, hogy unokáztunk. Volt olvasás, játék, beszélgetés. Szeretik a kicsik a személyes odafigyelést.
Szép az a környezet, ahol ma megfordultunk.  Szép személyeiben és a táj esztétikumát tekintve is.
Utóbbiból tudok képeket mutatni, meg is teszem, mert még nincsenek személyiségi jogai a virágoknak, szemben az előbbiekkel, akiket fájó szívvel, de sose mutatok be, mert annyi minden gyalázatos dolgot hall az ember, és erre csakugyan nincs semmi szükség.
Így marad az a megállapításom, hogy kedves arcú rokonságuk van, és ez a kijelentés olyan hiteles, mint aki mondja.
Most, az esti órán ráncba szedtem az elkészült fotókat, és néhányat megosztok veletek, hűséges és nem hűséges olvasóimmal. A látogatások tanulsága, hogy az élő találkozások semmivel se pótolhatók, és ha nem kifejezetten bakafántos társaságba csöppenünk, akkor valóságos felüdülés megfürödni egymás elképzeléseibe, és ezek a találkozások segítenek élni.
Szép hétvégén vagyunk túl, hála Istennek!
Ami még eszembe jut, az átoltottsági helyzet állása arra indít, hogy korábbi találkozásainkat fel lehetne újítani.         
     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2016527500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása