Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.06.14. 03:14 emmausz

Előbb a munka aztán a szórakozás

Vasárnap olyan korán ébredtem, hogy későbbre halasztottam a reggeli gyógyszerek bevételét. A számítógép kirakójátékával múlattam az időt, s mire elkészültem az ábrával, rohannom kellett, hogy időre elkészüljek a toalettemmel. Végül is időben elindultunk Mosonmagyaróvárra.
A reggeli órákban feszültnek éreztem magamat. Hamar eszembe jutott, hogy nagy valószínűséggel nem vettem be a reggeli gyógyszeradagomat. Mivel az estit magammal hoztam, némi víz kíséretében bekaptam a pirulákat. Mondom a vonatban üldögélve Tücsinek: Ha most ültő helyzetemben elalszom, s kitapinthatatlanná válna a vérnyomásom, akkor az azért van, mert mégis csak bevettem reggel a reggeli adagot. Ha nem esik bajom, akkor nem vettem be. Ami ciki, hogy nincs otthon senki, aki megvizsgálhatná, hogy bevettem-e vagy sem.  Aztán még az is eszembe jutott, hogy a kikészített kávémmal akartam lenyelni a pirulákat. Ha bevettem, akkor most lemegy a kettős adagtól a tenzióm, de ha nem vettem be, akkor is álmos leszek, mert nem ittam reggel kávét.
A dolog megoldódott. Tenzióm a szokásos értékeket mutatta, azaz jól éreztem magamat. Mégis kértem és kaptam egy kávét megérkezésünk után.
Szép szertartás során egy szentmise keretében lett elsőáldozó 1223 (1 apám 2. gyermeke 2. gyermekének 3. gyermeke) kódú unokánk, Angi. Méltóképpen megünnepeltük, ahogy kell. Készült fotódokumentum is az eseményről. Majd mutatok képeket a vasárnapi kiruccanásról. A vonaton, a HÉVen, a metróban még maszkot viseltünk, de az utcai közlekedés már maszkatlanul történt.
Hazajőve azonnal ellenőriztem a feltételezésem helyességét.
Csakugyan érintetlenül találtam a reggeli gyógyszerdózist, amelyet habozás nélkül bekaptam, mintegy megcserélve a reggeli, ill. esti pirulákat.
A tanulság?
Előbb minden az összes kötelező feladat, s ha marad idő szórakozásra, akkor oké. 
Mert ugyan nem követtem el különösebb vétket, tárgyát tekintve azonban súlyos következményei lehettek volna figyelmetlenségemnek.
Hála Istennek, nem így lett.
Talán arra int ez a történés, hogy hagyjak fel a számítógép előtt való üldögéléssel, mert ez is egyfajta rendetlen kívánság.

       
  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2216592978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása