Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.08.14. 03:50 emmausz

Hullócsillagok és hulló csillagok

Hajnalban csakugyan láttam négy „hullócsillagot”. Mind nagyon határozott, éles felvillanás volt, nemcsak olyan, mintha láttam volna valamit. Nem. Ezek csakugyan meteoritok voltak.
Ehhez ugye az kell, hogy az embernek hajnalok hajnalán nyitva legyen a szeme, méghozzá lehetőleg folyamatosan.
Könnyű a fényképezőgépeknek!
Beállítom időre, s attól kezdve nyitott blendével várja az égi történést. Ám szemem száradni kezd, pislogásra ingerel, aminek időnként nem tudok – nem is akarok – ellenállni. Mindenesetre megvolt az élmény. Régóta várok rá. Korábban hol elaludtam, hol felhős volt az ég, hol hiába lestem, nem találkoztam a perseidákkal.
***
- Mai ihletőm Prokop, mivel sokféléről ír. Leírja, hogy a 90-es években az ostiai lídón suhancok kifigyelték, hogy mikor megy megmártózni a Ligur-tengerbe. Mindenét ellopták. Valahogyan fürdőnadrágban volt kénytelen visszamenni a 30 km-re levő Rómába, ami elég ciki, hiszen mindenki elegáns ruhákban utazik. Nekem is volt szerencsém Ostiához, de a magam szerény motyóját magammal vittem pancsolás közben is. Így nem tűnt el semmim. Csupán én égtem le, mint a Reichstag. Nem sokat aludtam akkor éjszaka.
- A közfelfogás szerint a festőnek találni kell valami egészen egyedit, s azt variálni egész életen át. Ismerek ilyen festőt. Nem Prokop az. A komponisták egy részére is igaz. Vivaldi és Haydn kritikusai azt írják, hogy egyetlen művet írtak, s azt variálták. Ez persze így nem áll, de valami van benne. A H.-szimfóniák hasonlítanak egymásra, Mozartéi nem. A Vivaldi-darabot azonnal fel lehet ismerni stílusáról.
De így van ez a fotósokkal is. Rászállnak egy-egy témára, és megpróbálják más-más fényviszonyok között megörökíteni.
- Saját munkánkat illetően beképzeltek vagyunk. Elismerésre vágyom... Ám munkám öncélú, s ha senki sem veszi észre, szinte hipnotizáltként megyek a magam útján tovább.  Igazat szól. Ilyenek a képei.
- Legalább az ápolónők megmaradhatnának örök fiatalnak. Kellemesebb, ha betegágyunk körül szép üdék forgolódnak, mint parancsolgató, zsémbes, ráncos, tüskenyelvű, kritizáló, mogorva, hervadó ötvenévesek. Jót mosolyogtam rajta. Egyetértek, s az egykori LudasMatyi élclap hangvételében felelek: „Kérését ide írjuk: »A fiatal ápolónők ne öregedjenek meg!«”
***
Balázs Géza nyelvész a szexről oszt meg gondolatokat. Többek között ezt: Egy idős parasztember szavai jutnak eszembe: Öregkoromra elvette tőlem az élet a tehetséget, de legalább a kívánságot is elvette volna. Valamit jól megfogalmazott az idős szántóvető.

   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9616659058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása