Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.10.05. 11:13 emmausz

Két tűz között

Kaptam egy csodaórát, amely felettes énként őrzi lépteimet, szabályozza mozgásállapotomat, amennyiben hangos nemtetszését nyilvánítja, ha szerinte túl sokat ülök egyhelyben. Persze a kardiológus meg volna elégedve ezzel a kontrollal. Én kevésbé.
Ami az érem másik oldala: Rövid időn belül elárasztottak a jó olvasnivalók. Előbb kb. tízkötetnyi Móra Ferenc-művet kaptam kölcsön, majd születésnapomra sok kötetet, nem beszélve a SZIT-megnyitó ajándékköteteiről. Ehhez jön az Országút c. lap, ma meg még három Vigilia-szám, érdekesnek mutatkozó cikkekkel. S ha mindez kevés volna, kaptam egy olasz módra rejtvényfüzetet benne 110 megfejtendő ábrával, s megérkezett az előfizetett FülesBagoly szám is a maga tarkabarka feladványaival.
Állva fogjak a szellemi csemegék feldolgozásához? Kapcsoljam le a karórámat?
Este hallgattam egy pszichológus előadását az időbeosztásról, aminek az volt a lényege, hogy aki tudatosan tagolja az idejét észszerű megfontolások alapján, az többszörösét képes teljesíteni, mint egy átlagember. Ez igaz, bár szerintem óhatatlan, hogy két végén égeti élete gyertyáját.
Mégse ez ragadott meg az előadásában, hanem a projekt szó, amit felváltott egy magyarral. Mégis volna megfelelő hazai szó erre a fogalomra? A lélektanász a vállalás szóval áll elő a projekttel szemben. Meglepett ez a nyelvi lelemény, mert csakugyan ez a fogalom áll legközelebb a projekt szóhoz. Nem állítom, hogy azonos tartalmú vele, de hogy a leghasonlóbb hozzá, azt készséggel elismerem.
***
Viccek a FülesBagolyból:
- Mikor az öreg indián meglát egy bicikliző farmert, így szól: Milyen lusta a fehér ember! Akkor is ül, amikor megy. (Lám, az indián is felállítana ültő helyzetemből.)
- Poén krimi-módra: - Doktor úr, biztos a diagnózisomban? – Meglehetősen, de teljesen biztosat majd csak a boncolása után tudok mondani önnek.  
- A góbé orvoshoz megy. A doki meghallgatja a tüdejét és így szól: Kérem, sóhajtson nagyokat!
Ej-haj, ejnye-bejnye

- A végére egy anális: A nővér beküldi a beteget egy szobába: - Itt várjon, azonnal jövök!
 A beteg szétnéz, a szoba üres, nincs benne bútor. A falon viszont az alsó sarokba oda van írva valami. A beteg lehajol, és a következőket olvassa: Kérem, maradjon így, ugyanis ez a legalkalmasabb póz a beöntéshez!
     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5916708836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása