Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.10.20. 15:49 emmausz

Időugrás

Mórát olvasni kb. ezt is jelenti. Bár emlegeti a Sydolt, emlegeti a villanyórát, az írógépet, az öngyújtót, a töltőtollat, azért a garaboly is divatban volt, a meztélábasság is, meg a szövétnek is.
Szeretem nyelvi játékosságát. Útlevelét, vasúti jegyét életmegszépítő találmányoknak nevezi.   Könnyű vele egyetérteni, elég csak a pinkódokra, a hitelkártyákra, a tajkártyára, a Szig.-re és egyéb plasztikdarabokra utalni. Utóbbiak a mi életünket „szépítik meg”. S ki tudja, hogy még hány kártya vár ránk a jövőben. A legújabb: a beoltottságot igazoló kártya.
Ő azt írja: kengyele, én rávágom: Csengele.
Ő azt írja: Felültem a Fakóra, gyerünk lovam Makóra
Én ráfelelek: Miklós fiam az út mellett, mind meglocsolja a füvet. Ne félj Miklós, nem vagy árva, együtt megyünk a SUGÁR-ba.
Ő megjegyzi, hogy a kutyafáját, nem egészen értelmetlen, mert a kutyafa orvosi cserje, rhamnus frangula. Az isten fáját sem egészen légből kapott, mert azt ázsiai magyar istennek a fája az egy ürömfajta.
Ennek már csak azt tehetem mellé, hogy az iskolafáját. Ám iskolafa nincs, legfeljebb faiskola, viszont az iskolaudvarokon szoktak fák lenni, és fajtájuktól függetlenül valamennyien az iskola fái.
Természetesen továbbra is tetszenek a tájnyelven lejegyzett sorai. Ezek különös módon fűszerezik az általa használt szókincset.
Így ír: De azért még sokáig elhúzhati szögény, mert hallom, tökéletesen eszin van akkor is, amikor félrebeszél.   
Nem is ragozom tovább. Elég ennyi, hogy kedvet csináljak olvasáshoz azokban, akiknek már épp csak egy kis nógatás hiányzott ahhoz, hogy lecsapjanak egy Móra-kötetre.
***
Érdekes kirándulásaim vannak az ’olaszmódra’ rejtvények világában. Nem könnyen adják meg magukat az újabbak. Annál értékesebb skalp hosszas töprengés után mégis megfejteni őket. Szellemi kihívás, párbaj, a győzelem mindenkori reményével. Ma kettőt tettem kétvállra.
   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7316729136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása