Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.01.16. 14:05 emmausz

Volt - van - lesz

Olyan már megesett, hogy huzamos ideig egyáltalán nem tartott liturgikus cselekményeket az egyház. Elmaradtak a jelenléti misék, csak online szertartásokon lehetett részt venni. Most fordult a helyzet. Lehet misézni, de a plébánosunk koronavírus fertőzést szenvedett, és tíznapi karantén mellett döntött. Vasárnap is csak ún. igeliturgiát tartottak.
Ez nem azonos a pap által celebrált misével. Mivel papunk korombeli, hihetőleg hamar nyugdíjba kerül. S akkor vége a jó világnak, amikor is minden reggel misén vettünk részt!    
Így lesz, vagy másképpen? Ki tudja? Kissé sötét jövőt vet elénk ez a kényszerű szünet.
Tudjuk, hogy számolni kell vele, de mégis.
Így jártunk a háziorvosunkkal is. Elment nyugdíjba.
Így a szomszédban dolgozó maszek fogorvossal. 
Ő is elment nyugdíjba.
Így jártam a kardiológussal. Szabó dr. kedves ember volt. Amikor utoljára vizsgált, belépésemkor éppen narancsitalt fogyasztott, s mellé túrórudit evett. Engem megvizsgált, s örömmel konstatálta, hogy fogytam 15 kilót. Megjegyezte, hogy még ennyit kellene fogynom. … Majd – mint értesültem róla – … meghalt.
Ahogy érzékelem, az ismerősök világa kezd kikopni köreinkből. Sorban cserélődnek a szereplők. Osztálytársaim is … már 15 fő ment át az örökkévalóságba. Főiskolástársaim közül legalább ugyanennyi. Ők nyugodjanak békében.
Óhatatlanul egy elképzelt felirat jut eszembe: Az utolsó kapcsolja le a villanyt!  
***
Mottó: „Nincsenek régi viccek, csak öreg emberek. Egy újszülöttnek minden vicc új.”
11 éve osztottam meg:
Miért ideges az óvó néni?
A gyerek nagyon kínlódott, hogy felhúzza a csizmáját, erre hát odament neki segíteni az óvó néni.
Bizony nagyon leizzadt, amire a kisfiú lábára felráncigálta a csizmát. Ám, alighogy letörölte a homlokáról a verejtéket, a kis srác azt mondja:
- Óvó néni, fordítva van a lábamon a csizma.
A nő látta, hogy a gyereknek igaza van, hát gyorsan lehúzta róla, és ismét nagy kínlódások közepette, most már rendesen felcibálta a kissrác lábára. Ekkor a kisfiú megint csak megszólal:
- Ez nem is az én csizmám… -
(A nő egyre idegesebb lett, őrült tempóban lerángatta a gyerek lábáról a csizmát, miközben az folytatta a mondókáját)
- …hanem a bátyámé, csak ő már kinőtte, és ma reggel ezt adta rám az anyukám.
Az óvónő már lilát látott, de uralkodott magán. Ismét ráadta a kisfiú lábára a csizmát, pedig még mindig nagyon sok szuszakolást igényelt a művelet. Na, végre, gondolta az óvónő, majd megkérdezte a gyereket:
- Pistike, hol a sapkád?
Mire a gyerek:
-A csizmámban!
***
6 éve osztottam meg:
A képen egy kissrác fekszik az apja hasán. Orruk majdnem összeér. A gyerek szuggerálja apját:
- Ma is én alszom az anyával vagy végigordítom az éjszakát. Értve vagyok?


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8816814802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása