Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.01.20. 10:57 emmausz

Fogyunk

Fogyunk. Elhunyt Hédi unokanővérünk.
Nyugodjék békében!
Gyarapodunk is.
Elég arra gondolni, hogy tizenegy unokám van. (Ez tiszteséges szám, még akkor is, ha eltekintek attól a ténytől, hogy a feleségemnek is tizenegy unokája van.)
A fogyás és növekedés ugyanúgy történik országos viszonylatban is.
A covid eddig elvitt több mint 40 000, zömmel idős embert.
A családtámogatási rendszer – reményeim szerint – valamelyest oldja ezt a veszteséget.
***
Szerda reggel igeliturgia volt, papunk koronavírusos betegsége folytán.
Új negatív rekord született ezúttal. Mindössze kilencen jelentünk meg az alkalmon.
Óhatatlanul Ingmar Bergman egyik filmjelenete elevenedett meg bennem.
Egy egészen szomorú valami.
A tiszteletes istentisztelethez készülne, de csupán egy valaki jelenik meg a templomban, a házvezetőnője. A tiszteletes azon vacillál, hogy egyáltalán hozzákezdjen-e a liturgiához, avagy sem. Nem véletlenül el van keseredve.
Amikor kevesen vettünk részt a regnumi kápolnai misén, László pater megjegyezte, hogy most fejenként mindnyájan 400 távollevőt képviselünk.
Hasonlóan lehangoló lehet egy-egy ürességtől kongó parlamentben elmondani adott esetben egy előterjesztést, miközben tapintható az érdektelenség.
***
Hirdetés: Kiadó fiatal szerzőket keres. Szerintem profitnövelési módot keres, s ahhoz keres szerzőket.
***
Más nincs, azaz van.
Az öreg indián egy mondatos vezérelve: Az a fő, hogy ne féljen az ember.
János apostol vezérelve: „A szeretet ebben mutatkozik meg: nem mi szerettük Istent, hanem ő szeretett minket, és elküldte Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. (1Jn 4.10)

Loyolai Szt. Ignác vezérelve: „Az ember arra van teremtve, hogy Istent, a mi Urunkat dicsérje, tisztelje és szolgáljon neki, és ezáltal lelkét üdvözítse. Minden egyéb a föld színén az emberért van teremtve…”
Szt. Pio vezérelve: Járj az Úr útján egyszerűen, és ne gyötörd a lelkedet.



   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr116819236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása