Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.01.21. 13:57 emmausz

Péntek hajnalban

Ágnesek, Ágik, Ágicák, Gicák, Agnéták, Inezek Isten éltessen mindnyájatokat! Nevetek nem a latin agnusból jön, hanem a görög hagnosz, hagiosz szóból. Jelentése: tiszta, szent, tartózkodó, stb...
***
Aztán éjjel felébredtem. Aztán a kezembe került a Taizéi énekeskönyv. S benne számos értékes szövegű dallam. Pl. Jézus, te vezess utamon. Ez az az út, amelyen megvalósul a miatyánk kitétele, Legyen meg a te akaratod.
Lapozgatva a kottát, egyre inkább az erősödött meg bennem, hogy az éjjel csendjében felizzanak a hívószavak, jelentése teljességében érvényesülnek a magasztos szavak. Néhányat ide idézek.
- Adoremus te Christe, benedicimus tibi, quia per crucem tuam redemisti mundum.
- Misericordias Domini, in aeternum cantabo.
- Spiritus Iesu Christi, Spiritus caritatis, confirmet cor tuum.
- Wait for the Lord, whose day is near. Wait for the Lord, keep watch, take heart!   
- Ubi caritas et amor, ubi caritas Deus ibi est.
- Virrassz még, imádkozz még, Jézussal ébren, virrassz az éjben!
Még hosszan idézhetném őket, amelyek a csendben képesek betölteni a lelket.
Péntek a fájdalmas olvasó napja.
Ilyenek a titkok: Áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus:
- aki érettünk vérrel verítékezett (Szerintem drámaibb volna egy ilyen megfogalmazás: Áldott a te fiacskád, Jézus, aki értünk gyötrődött)
- akit érettünk megostoroztak, (vö. Mel Gibson filmjelenetével)
- akit érettünk tövissel koronáztak (drámaibb volna: a te fiacskád, Jézus, akit megaláztak, kigúnyoltak)    
- aki értünk a nehéz keresztet hordozta (3 és fél cm-es seb keletkezett a vállán, ami iszonyúan fájt)
- akit keresztre értünk feszítettek (nem is kommentálom)
***
Az éjszakai ébredést alvás követi. Igen bizarr álmaim tudnak kerekedni. Hajnalban pl. azt álmodtam, hogy egy szomszéd – hogy ki volt, pontosan nem tudom azonosítani – pörölt M.val (aki nem is itt lakik már), hogy rossz helyen parkolt s ez sem volt igaz. Teljesen szabályosan parkolt jó helyen. Inkább felébredtem.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9716820432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása