Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.03.20. 19:03 emmausz

Pretty eyes

Pretty eyes – énekelte annak idején Trini Lopez. Ez jutott eszembe találkozván szépszeműekkel. A szépszeműek, a csillogó tekintetűek, a bizalommal tekintők felüdítenek mindenkit, akikkel csak összehozza őket a sors. Bizton állítom, hogy így van ez.
Könnyű nekünk, csak kicsi és nagyocska unokáinkra kell nézni. Csillog a tekintetük, kapcsolatot teremtő, szeretetet sugárzó. A közelmúlt élményei ezt hozzák elő belőlem.
De nemcsak kisgyerekek szeme tud csillogó lenni, mélyre hatoló és szeretettel teli.
Akad ilyen a felnőttek világában, a töpörödött idősek világában is. Azokében, akik tiszták, akik rendületlenül hisznek a jóságban, bizalommal tekintenek a jövőbe, bizalommal tekintenek mindannyiunk szemébe.
Életfeladatunk lehet, hogy egyre több ember szeme csillogóvá legyen, akik hisznek a jóságban, bizalmat előlegeznek mindenkinek, akikkel kapcsolatba kerülnek.
Nem kell mindent lepapírozni, mert az a bizalmatlanság jele.
Igaz életet kell élni, és nem egymást átverni.
Talán az is előhozza belőlem az emberi tekintetek megfigyelését, hogy a közelgő választások megannyi képviselőjelöltének a portréjával találkozom az utak mentén. Meglepően sötét tekintetek is akadnak közöttük. Sose szavaznék rájuk.
***
T. kikopizta: „Mindig kételyek töltenek el, hogy vajon elég mély-e az én hitem... Szü­le­tésünktől halálra vagyunk ítélve, ... a célegyenesbe fordulva minden nyilallás, sajdulás, roppanás a vég előszobájának tetszik… Nehéz eldönteni: az Isten akkor kegyesebb-e hozzánk, ha hirtelen, váratlanul szólít el, vagy ha módot és időt ad a felkészülésre, a megbánásra, a dolgaink elrendezésé­re? … A lélek nem feltétlenül vénül a testtel, vagy legalábbis idebentről így érezni. Az élemedett embert olykor kifejezetten kamaszos dü­hök, indulatok, méltatlankodások feszítik... Istenkapcsolat? Mintha a temérdek háborgás után némiképp megbékéltünk volna egymással. Mintha egyértelművé vált volna, hogy a halál, a túlvilág is a terv része. Ülünk egymás mellett, és nagyokat hallgatunk. Van idő bő­séggel. Csakis idő van” – olvasható Csontos János élete utolsó, Zsille Gábornak adott interjújában.
Hát így valahogy van.
VD szerint mindenkinek személyre szabott halála van, amilyet az Isten neki eltervezett.        
Ez is igaz lehet.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9717785342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása