Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.04.13. 18:36 emmausz

„Magasak a zárak”

Voltunk az üzletközpontban. A 106 ft-os kakaós csiga hétfőnként 79 ft volt. Most is olcsóbb minden hétfőn: 99 ft. Az árak a magasba szöktek, de egyelőre mindent kaptunk, amire szükségünk van.
Hol van már a hülyécske reklám, hogy „Alacsonyak a zárak”.
Mindezt egy négykézláb zárakat kereső asszony adta tudtunkra.   
Most magasak „a zárak”.
A FülesBagolyt tavalyi előfizetésre még 295 ft-ért kaptam. Most egy-egy száma ára 495 ft. Tudom, a benzinárak, persze.
Mégis én járok jól. Előfizetés helyett idén eddig egyetlen számot vettem meg.
Eltökéltem, hogy nem leszek a rejtvényfejtés rabszolgája. Olykor-olykor megoldok egy-egy rejtvényt, és kész.
***
Most pl. az internetes szózat játékra kaptam rá. Naponta egy ötbetűs szót lehet max. hét lépésből kitalálni. Korábban ráhajtottam, hogy már néhány lépés megoldást hozzon. Ma kivételt tettem. Ami eszembe jutott kapásból, azt írtam szóvariánsnak. Hat lépésből így is játszi könnyedséggel eljutottam a megoldáshoz.
***
Két napja láttam a tévében Karinthy és Böhm Aranka c. darabot. Jó is volt, meg nem is. Párhuzamosan előkaptam Kosztolányiné Karinthy Frigyesről c. emlékező kötetét. Abban számos érdekes epizód található.
Ide, most csak egyet emelek be.
Karinthy kedvenc játékai egyike: kérdések alapján kell kitalálni, hogy melyik magyar versről van szó. Pl. Mit csináltam a micsodába, mit csináltam a micsodára? (Befordultam a konyhába, rágyújtottam a pipára…) Karinthy mindig azonnal rávágta a helyes választ. Zseni volt. Egy alkalommal mégse jött rá a megoldásra. Nem akarta tudomásul venni, hogy kudarcot vall. Ide-oda sétált barátjával, de csak nem talált rá a megoldásra. Megadta magát. Barátja nevetve mondta meg, hogy a te versed az Fricikém. Karinthy mérgesen megjegyezte:
Azért nem találtam ki, mert rossz a vers.          

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr917807441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása