Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.04.17. 17:00 emmausz

Háborús húsvét

Krisztus feltámadt, aztán felment a mennybe, aztán a végidőkben újra eljön, bár közben is „velünk van a világ végeztéig”. A véget megelőzi az armageddon?! Micsoda kontraszt.
„Marana tha! Jöjj el, urunk, Jézus!”
Így is lesz.
De addig?
***
Egy szakértő kérdésre válaszolva kifejtette, hogy szerinte hamarosan kitör a 3. világháború. A szakértő helyesen válaszolt, mert vagy kitör, és akkor kihúzhatja magát, „lám, nem megmondtam?!”
Ha pedig tévedett, akkor ő is és az egész emberiség jól jár.
***
Egykor az „ÚR előtt Ábrahám ezt kérdezte: Vajon elpusztítod-e az igazat is a bűnössel együtt? Hátha van ötven igaz ember abban a városban (Szodoma)? Akkor is elpusztítod, és nem bocsátasz meg annak a helynek azért az ötven igazért, akik ott laknak? Távol legyen tőled, hogy ilyet tégy, hogy megöld az igazat a bűnössel együtt, és úgy járjon az igaz is, mint a bűnös! Távol legyen tőled! Vajon az egész föld bírája nem hozna-e igaz ítéletet? Az ÚR így felelt: Ha találok Szodoma városában ötven igazat, megkegyelmezek értük az egész helynek. Ábrahám újból megszólalt: Tudom, merész dolog, hogy szólok az én Uramnak, bár én csak por és hamu vagyok. De ha az ötven igaznak öt híja lesz, elpusztítod-e az öt miatt az egész várost? Ő ezt felelte: Nem pusztítom el, ha találok ott negyvenötöt. Ismét szólt hozzá, és ezt mondta: Hátha negyven található ott! Az ÚR így felelt: Nem teszem meg a negyvenért. Ne induljon föl az én Uram, hogy beszélek – szólt Ábrahám –, de hátha csak harminc található ott! Ő így felelt: Nem teszem meg, ha találok ott harmincat. Ábrahám ezt mondta: Tudom, merész dolog, hogy szólok az én Uramnak: hátha húsz található ott! Ő így felelt: Nem pusztítom el a húszért. Ábrahám ezt mondta: Ne haragudjon az én Uram, hogy még egyszer szólok: hátha csak tíz található ott! Ő így felelt: Nem pusztítom el a tízért. Ekkor az ÚR befejezte a beszélgetést Ábrahámmal, és eltávozott, Ábrahám pedig visszatért lakóhelyére.”
Elképzelem, hogy ma az Úr előtt a pápa így szól: Elpusztítod-e az igazakat világszerte a bűnösökkel együtt? Hátha van ötven igaz hatalmasság a világon?
Az ÚR így felelt: Ha találok a világon ötven igaz potentátot, megkegyelmezek értük az egész világnak. 
A pápa újból megszólalt: Ha az ötven igaz politikusnak öt híja lesz, elpusztítod-e az öt miatt az egész világot?
Ő ezt felelte: Nem pusztítom el, ha találok negyvenötöt. 
Ismét szólt hozzá, és ezt mondta: Hátha negyven igaz pénzmágnás és politikus található összesen!
Az ÚR így felelt: Nem teszem meg a negyvenért. 
Ismét a pápa: De hátha csak harminc található világszerte!
Ő így felelt: Nem teszem meg, ha találok harmincat. 
A pápa ezt mondta: Hátha csak húsz igaz vezető ember található a földön!
Ő így felelt: Nem pusztítom el a húszért. 
A pápa újra: Ne haragudjon az én Uram, hátha csak tíz igaz meghatározó vezető található a földkerekségen!
Ő így felelt: Nem pusztítom el a tízért. 
Ekkor az ÚR befejezte a beszélgetést a pápával, és eltávozott, a pápa pedig visszatért a vatikáni lakosztályába.”
Mi meg várunk, várjuk, vajon akad-e a földön tíz hatalomban lévő felelős gondolkodású igaz, vagy sem. Lesz-e hatalmas pusztulás, vagy sem.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr917809993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása