Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.04.24. 16:33 emmausz

Irgalmasság vasárnapja

Ma az irgalmasság vasárnapja van.
Mégis inkább a háború irgalmatlanságáról olvashatok  FB-on, s nézhetem az eseményekről szóló képeket.
Az irgalmasság azóta került reflektorfénybe, hogy a szentté avatott lengyel Fausztina nővér naplójában felfedi látomásait. Megjelent neki a feltámadott Krisztus, s felfedte, hogy irgalmazni akar a bűnösöknek. A jelenés alakjának képi megvalósítását kérte és kapta. Az elkészült képen A Feltámadott áll, jobb keze felemelve, balkeze a szívére mutat, ahonnan egy balra mutató piros sugár, és egy jobbra mutató fehér sugár indul ki. A halvány sugár a vizet jelenti, ami a lelket tisztítja meg, a piros a vért, amely a lélek élete. ... Boldog, aki ezek árnyékában él.'' (Napló 299) A lelket a keresztség és bűnbánat szentsége tisztítja meg, és legbőségesebben az Oltáriszentség táplálja. A két sugár tehát a szentségeket és a Szentlélek összes kegyelmét jelenti – amelynek bibliai jelképe a víz –, valamint az új szövetséget Isten és ember között, amelyet Jézus az Ő vére által kötött. A kép nemcsak az Isteni Irgalmasságot ábrázolja, de emlékezetünkbe idézi az Isten iránti bizalom és a felebarátaink iránt tettekben megnyilvánuló szeretet kötelességét. A kép aláírása Jézus akaratából: „Jézusom, bízom Benned.”

Faustyna Kowalskát II. János Pál avatta szentté, s lett az ő nyomán a húsvétra következő vasárnap az irgalmasság vasárnapja. Krakkóban óriási bazilika hirdeti az ünnep méltóságát.
Voltunk benne.
Gyönyörű.

Megjegyzem, hogy egy alkalommal éjszakai színes fotót láttam egy angol országútról. Ott baloldali a közlekedés. Balról a távolodó kocsisor piros lámpái, jobbról a közeledő kocsisor fehér fényszórói látszanak. A távolban mintha találkozna a két fénycsóva. Nekem a Krisztus-kép sugarait idézték.
***
- A világban ukrán területen folyik a küzdelem két nagyhatalom között, s folyik az ukrán vér. 
- A meteorológia itthon égi háborút jósol.    
- A mi lelkünkben az öreg indián története szerint két farkas lakik. A jó és a rossz. S hogy melyik fog érvényesülni? Amelyiket eteted – mondja az indián.
Etessük hát a jót, ameddig tehetjük.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3017815387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása