Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.07.12. 15:17 emmausz

Petúnia

A petúnia név hallatán Kästner ifjúsági regényének egyik szereplője jut eszembe. A petúnia jelenleg több színben pompázik az erkélyünkön. Illata kellemes, de nem tolakodó. Szeretem.
Kellemes hidegfront teszi zavartalanná napi időtöltésünket, immár egy hete. Legkésőbb két nap múlva visszatér a kánikula. Csak meg ne gebedjünk a nagy forróságban. Hamarosan kitör a balatoni láz. Nagy a készülődés. Vajon hány fok lesz árnyékban. És tűző napon?
Ami a fr.-k programját illeti, pillanatról pillanatra alakul, ahogy a körülmények diktálják.
Szeretnének ejtőzni, de várost nézni, adminisztrációs ügyeket intézni, rokont látogatni, meghívásoknak eleget tenni, kiruccanni a Palatinusra  - még akkor is szűk lenne az időkeretük, ha mind ezek követhető és logikus sorrendben valósulhatnának meg.

Mindenesetre jól érzik magukat, és ez fontos a mai zűrzavaros időkben.
Olvasom, hogy pl. Chr.-ék Németo.-ban rekedtek, mert sztrájkol a személyzet. A reptéren járatkimaradás van.
Újabb hír. Ma érkeznek valamikor.
Zűrzavar az energiaválság miatt.
Zűrzavar az adóreform terve miatt is. Jelenleg tüntetnek, akik tüntetnek. A parlamentben meg vitáznak. A tüntetők között karigeri, aki azért a KATA megváltoztatása ellen tüntet,  amelyet meg sem szavazott. Élére állt annak a ba nem jelentett tüntetésnek, amelyhez hasonló tüntetőt Budaházyt elítélte. Nagy zavar van a fejekben.   
***
Továbbra is Mórához menekülök. Kell a humora, kell egy kis idill, kell egy kis visszaálmodás a múltba, amikor még nem volt számítógép, sem információs dzsungel, de nyugodt élet tisztes szegénységgel párosulva igen, és emberi kapcsolatok a maihoz képest igen intenzív módon.
Mit tehetünk?
Megpróbálunk okosan élni jelenünkben.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr717881399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása