Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.08.24. 07:08 emmausz

Időutazás

Ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez – szól a mondás. Csodavárás helyett cselekvést ajánlva.
 Már délben megidéztem Tücsi apai nagyanyját is, pontosabban egy mondását, amit átalakítottam a magunk szituációjára: „Ezek soha nem jönnek!”
Persze, hogy is jönnének, amikor a Balatonnál ejtőznek.
No, ezért van szükség időutazásra.
Mivel fotók ezreit készítettem az elmúlt 15 év során, és tetemes mennyiségű rövid videót is, gyermekeink és unokáink távollétében a képernyőről rám tekintőkkel szórakoztam. 
Mennyi közös élmény,
mennyi meglátogatott hely,
mennyi esemény,
hány kirándulás,
vendégség,
természetjárás emléke elevenedik meg a látott képeken, videókon.
Megannyi fotó a gyerekek
felcseperedéséről,
játékairól,
foglalkozásokról,
együtt töltött időről.
Szép volt, rég volt, részben meg nem is annyira rég.  
Megnézném az ezután következő időszak fotóit is, de a szemlézés csak visszafelé lehetséges, a múlt felidézésével. „A jövőt nem sejtheted” – mondja a nóta.
Igen.
Az első találkozások,
első ebédek.
Kísérletek az esküvők helyének megtalálására.
Maguk a lagzik,
a jelentkező unokák,
nem lehet betelni velük.
Közben számos helyszín megelevenítése.
Emberek, tájak, mikrovilág, történések, csodák, nagy hegyek, szép épületek, az elmúlás fotói, temetők, útmenti keresztek, kápolnák és bazilikák, könyvheti megnyitók, strandélet képei. Nem is sorolom tovább.
Megfürödtem a múlt képeiben, s örömmel gondoltam mindazokra, akikkel rövidebb-hosszabb ideig összehozott az élet.

      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr917914739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása