Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.09.16. 16:15 emmausz

Ebbül is egy kicsit, abbul is egy kicsit

Mottó:
„Nyáron nagyon meleg van,
télen nagyon hideg van,
ősszel esik az eső,
soha nincsen jó idő.”
Idén nyáron valóban hatalmas szárazság volt ismétlődő kánikulával. Most hűvös szelek járnak, itt-ott kitartó zuhéval.
Melyik jobb?
Megsülni vagy megfagyni?
Egyik se.
A nyári kánikula energiáját fel kellene fogni valamiféle rendszerben. Találják ki a tdósok, hogy hogyan. Aztán hűvösség idején a megőrzött energiát felhasználni.
A nyári kánikula ellen vetkőzni lehet, de sokszor az is kevés. A légkondi energiát használ. (Kerül, amibe kerül.)
A fűtés ugyancsak energiát használ. (Egyre drágábba kerülőt.)
Legjobb a középút.
A Hyppolit a lakáj főszereplőjének, Schneider úrnak volt igaza, aki a lakáj kérdésére: Hideg vagy meleg legyen a fürdővíz, így felelt: Legyen benne „ebbül is egy kicsi, abbul is egy kicsi.”
Ha túl sok az eső, az a baj, ha túl kevés, az a baj.
Pedig részben rajtunk múlik, hogy kialakítunk-e víztározókat, amelyek zsilip használata révén szabályozzák az összegyűlt vízmennyiséget. Régen ezt tudták, s valamiért feledésbe merült, avagy a bevethető területet akarták maximálisan hasznosítani.
Tartok tőle, hogy a természet sebezhető, és a sebesedés megbosszulja magát.
Ébren álmodva elgondolom, hogy a gleccserek felkopaszodásával, a korszakos melegedéssel együtt járhat, hogy a tavaink kiapadnak, folyómedreink kiszáradnak.
Mi van akkor?
Hova megyünk vízért?
Akkor, kiürülnek a városok, a falvak, népvándorlás indul a zöldterületek felé, ha lesz olyan.
Akkor megnézhetik az emberek, hogy mit ér az aranyuk, mit ér mindenféle luxustárgyuk, műkincsük, akármijük.
Amikor nagy mellénnyel tárgyalnak a birodalmak elejei, egy Pitkin-film zárójelenete jut eszembe. A politikusok egy hajón újonnan felfedezett sziget hovatartozásán vitatkoznak, érvelnek és veszekednek. Pitkin kinéz az ablakon, elkezd nevetni, és mutatja, ahogyan a szóban forgó vulkáni sziget az óceánba süllyed.
Így múlik el a világ dicsősége.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9417933001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása