Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.09.18. 20:23 emmausz

Deus ex machina

Tegnap és ma rendkívüli dolgok estek.
Megpróbálok beszámolni róluk dióhéjban. M és E csatlakozott egy lelkiséghez. Érdeklődésemre, hogyan találkoztak velük, M elmesélte, hogy egy alkalommal – már vagy egy évtizede – rendelt az Antikvárium.hu-tól nekem egy vicceket tartalmazó könyvet. A rendelésben beixelte, hogy kér ajándékkönyvet is. Megérkezett a két könyv. Megkaptam a vicceset, s polcra került a plusz ajándék. Majd egy üdülés alkalmával magával vitte M. az ajándékkönyvet. Elolvasta, és azonnal tudta, hogy neki a benne foglalt közösségre van szüksége. Felvette velük a kapcsolatot. Párjával együtt tagjai lettek. Szombaton bemutatott annak az embernek, akinek a könyvét ajándékba kapta egykor. Érdekes módon ez az ember (Farkas Ferenc) idén is kiadott egy kötetet Tenyerembe rajzoltalak címmel.
A könyvet sebtében elolvastam. Olyan ismerős nevekkel találkoztam benne, mint Balás Béla pp, Varga László pp, Slavko Barbaric, Katona István, Futó Károly és még sokan mások.
A könyv egésze a Deus ex machina megvalósulásairól szól. Folyamatosan az isteni erőteret tapintja a szerző. Ez hol élesebben rajzolódik ki, hol árnyaltabban, de élete történéseiben mindvégig jelen van.
Az író részben ismeri az én publicista-működésemet is. Most én is megismertem az övét, mert dedikálta nekünk a könyvét.
A kötet olyan szavakat is használ, ami előttem eddig ismeretlen volt. Pl. a belső indíttatású próféciákat ismeret igének nevezi.
A könyv érdeme, hogy megerősíti bennem: a hit felette áll a tudatnak, jó kezekben vagyunk, tehetünk jót egymásért, semmi sem történik véletlenül, csak sokszor nagy idő elteltével lesz világossá, hogy mi miért történt úgy, ahogy történt.
A Tanú c. filmben Virág et. felrója Pelikánnak: „azon lovagol, amit a vaksi szemével lát?!“       
Az olvasott kötet megerősíti, hogy az egyre bővülő, de sohasem tökéletes tudásnál, tudatnál élettelibb a hit, amely „hegyeket mozgat”.
Erre hoz számos példát saját életéből.
***
Ami meg a nem véletlen „véletleneket” illeti, elmesélem, hogy évekkel ezelőtt falatka lányunokánk üdülésünk során egy szabadtéri mise elején meglepett egy biankó csekkel, mondván: ezt neked hoztam nagypapa. Azóta többször átutaltam a lepramissziónak egy-egy pénzösszeget.
A Deus ex machina csatornái hihetetlen nagy változatosságot mutatnak.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2117934359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása