Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.10.05. 11:51 emmausz

Micsoda idők!

Befejeztem a Nyolc Boldogság alapítójának,  Efraim tv.-nek két könyvét (Kései esők, A szántóföldek már megértek az aratásra).
Nem fogom megidézni őket, pedig tehetném.
Kezemben ceruzával olvastam, és jelöltem a nekem sokat mondó részeket.
A mozgalomalapító Efraim tv. (Gérard Croissant) az 1968-as diák lázadóból lett pap.
Zsidó, református múltja tette lehetővé, hogy a hagyományokat szerencsésen ötvözze egymással.

Az így kinövő lelkiség bőven használja a különféle karizmákat a hit erejébe vetett bizalommal. Nagyjából úgy lehet összefoglalni gyakorlatukat: Minden lehetséges annak, aki hisz.
Korábban írtam arról, hogy a hit felette áll a tudásnak. Az ő tapasztalatuk megerősíti mindezt.
Tudást istenítő korunkban ez a fajta magatartás teljes egészében nonszensznek tekintett.
Elég arra gondolni, hogy valljuk: a konszekrált ostyák mindegyikében jelen van az egy Isten Fia. Vagy arra, hogy Jézust a Lélektől foganta és szűzen szülte Mária. Az ész számra ezek a területek bejárhatatlanok, mert teljes képtelenségnek tűnnek.
A ma történő rendkívüli gyógyulások, megmagyarázhatatlan isteni beavatkozások, szentek eredményes közbenjárásai ugyancsak ebbe a felfoghatatlan körbe tartoznak.
2000 éve az utolsó időket éljük.
Meglehet, hogy mostanában a legutolsó időket.
Isten a tudója.
Egyszer csak eljön a Krisztus, hiszen megígérte.
Eljön és rendet tesz rendetlen világában.         
Utalás található erre a Biblia végén.
Szent János így kiált fel: Jöjj el, urunk Jézus;
Marana tha.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8817947416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása