Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.12.09. 12:24 emmausz

Ő (covid) ad nekem témát

Rövid leszek.
Covid reszel.
De immár párban, mert feleség is megtesztelte magát. Piros, piros, piros, párosan is piros.
Az úgy kezdődött, hogy Vuhanban kinyílt a szellem palackja, és elárasztotta halált hozó mérgével a világot.
Nem kérdezem, hogy kinek jut eszébe tömeggyilkos biológiai eszközök gyártása.
A covid elterjedt, még mielőtt az oltóanyagok elkészültek volna.
Jól emlékszem, hogy annak idején egy valamivel küzdöttek ellene: A személyes találkozások mellőzésével. A rokonlátogatás úgy esett, hogy mi az erkélyen, a gyerekek, szép unokák az úton álldogálva látogattuk egymást, beszélgettünk egymással. Aztán ők el, mi meg be.
Az oltások (2-Shinofarm+1Pfizer) könnyebbülést hoztak, de végső megoldást nem.
Megboldogult szívgyógyászom szerint én régen túl vagyok a fertőzésen. Zörög a tüdőm. Aha. Posztkovid szindróma. Ilyen se volt még.
Egy éve valamiért megteszteltük magunkat az üzletközpont mögötti placcon. Negatív eredményt hozott a teszt. Karácsony előtt járt az idő, mert rögvest vettünk karácsonyfát is, és betuszkoltuk a Coltba. Még meg is jegyeztem, hogy a házhoz szállító munkás milyen méltatlan módon, a latyakos földön húzza maga után a megvett fákat.
Íme, elmúla egy év, de nem múla el a covid. Minduntalan felüti a fejét.
A mi esetünkben úgy lehet, hogy T. elment egy gyászmisére, és ott összepuszilkodott sokakkal. Ki tudja, kit fertőzött meg, vagy hogy kik fertőzték meg őt. Aztán hazajött. Közben történt, hogy baktériumos fertőzésemmel öt ízben kerestem fel különféle rendelőket, és utána néhány ízben a patikákat. A baci-infekció mellé összeszedhettem a Covid-vírusfertőzést. Vagy idegenek fertőztek meg, vagy T. Vagy én T.-t. Soha ki nem fog derülni.
Ízeket nem érzek, a felírt Ambroxolt és Aspirin c-t szedem a szokásos sok más mellett. A házi orvos azt tervezi, hogy mától karanténba helyez, szerdán pedig oldja az ebzárlatot.
Most együtt dolgozik bennünk a covid.
Kívánjatok mindnyájunknak készülődős ádventet.
Mi is ezt kívánjuk mindenkinek.    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1817998322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása