Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.01.29. 10:54 emmausz

Pont fordított a helyzet

Egykor Jónás próféta – aki igen „rühellte a prófétaságot” – mégiscsak elment Ninivébe, a hatalmas városba, és hirdette, hogy negyven nap és Ninive elpusztul. Erre Ninive lakói király és alattvaló böjtöt hirdettek, nagyok és kicsik zsákruhába öltöztek. Mind. Még az állatokat is böjtre fogták. S lám, Ninive megmenekült. Igaz, hogy Jónás méltatlankodott rajta, hogy az Úr megkegyelmez Ninivének, ahol több mint 120 000 ember élt, „olyanok akik még nem tudnak különbséget tenni jobb és bal kezük között”. Meghallgatta könyörgésüket.
A 20. sz. elején Fatimában jelenés volt, napcsoda, amelyet hatalmas tömeg hitelesített jelenlétével és tapasztalásával. A három pásztorgyerek itt nem állt ellen küldetésének, és a rendőri agresszió ellenére beszámolt Mária szavairól. Mária előrevetítette egy borzalmas világégés bekövetkezését, s azt kérte, hogy imádkozzanak az emberek a háború elkerüléséért, hagyják el tévelygéseiket, Oroszországot ajánlják fel neki. Az emberek meghallgatták, viszont elvetették e kéréseket. Hatalmas és véres háború követte a mulasztást. Tízmilliók kínos halála, a koncentrációs- és fogolytáborok kínjai, gerjesztett éhanség, gyilkosságok tömkelege. Nem is sorolom tovább.
Telt-múlt az idő. Immár a 21. században vagyunk.
Mária most hat falusi gyereknek tolmácsolta hasonló kérését, történetesen Medjugorjéban. A gyerekek itt is kitartottak a jelenések mellett a rendőri zaklatások ellenére. Negyven év óta tolmácsolják Mária kérését: A népek változzanak meg, mert újabb háború van kibontakozóban, ha lehet, még félelmetesebb, mint az első kettő együttvéve. Ha az emberiség felhagyna gőgjével, ostobaságával, kivagyiságával, magába szállna, és békéért fohászkodna, megkapná a békét. De pillanatnyilag nem így áll a kérdéshez. Kardcsörtető, magában feltétlenül bízó, magát a világ urának képzelő hatalmak fenekednek egymás ellen.
Kell ez nekünk?

Nem lesz ennek jó vége, ha záros határidőn belül nem következik be világméretű pálfordulás. 
Adja Isten, hogy tévedjek!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3218036550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása