Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.02.20. 10:21 emmausz

Február

Immár örök életét folytatja jó édesanyánk, aki február 22-én lenne száz éves, ha még e földön tartózkodna. Odaát másképpen folyik az élet, ott nem számolják az időt. Itt viszont igen. Próbáltam megkeresni azokat az éveket, amelyeken – miként idén is – február 22-re esett hamvazószerda. Pl. 1939-ben, 1950-ben, 2012-ben és idén is. Sokszor esik a nagyböjt idejére. Ez az időszak a visszafogott ünneplések ideje. Más is okozhat rossz érzést az ünnepelteknek. Általában kedvetlenül fogadják, ha a születésnapjukra esik a névnapjuk. Valamiképpen a két legyet egy csapásra gondolkodásmódra gyanakodnak, és többnyire nem is ok nélkül. A mi életünkben is előfordult egy ilyen eset. Elsőszülött lányunk az Éva nevet kapta. Éva-nap december 24-én van. A szenteste az ajándékozás alkalma is. Tehát könnyen összemosódik a két ünnep. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy Évát 24-én délben köszöntöttük, így elválasztva az esti általános ajándékozásoktól.
***
Tegnap Levente (11) bekuckózott a hátsó szobába, és elkészítette saját műterem-rajzát. Mint mondta, ő is tud Váli-képet alkotni. És tudott. Persze, háta mögött volt egy igazi Váli-opus. Unokánk rajza tehetségről árulkodik még akkor is, ha számításba veszem, hogy ismeri a mintát, amelyet követnie kell. Olyasmi ez, mintha a zeneszerző munkáját és a kottaolvasóét hasonlítanám össze. Mégis…
Levi egyébként egy roskatag postakürtöt is megfújt. Mégpedig profi módon. A felhangokat is sikerült kicsikarnia az ütött-kopott, itt-ott lyukas hangszerből. Nem hiába trombitál a fiú.
Már megírtam, hogy MK telerakta ingzsebemet matchboxokkal. Jól megrázott mértékkel gyömöszölte őket a zsebembe. Kilenc darabot számláltam meg, amikor kiürítettem a zsebemet.
***
Megtudtam, hogy nemcsak húshagyó kedd van, hanem húshagyó hétfő is. Épp ma.
***
Tegnapelőtt tartotta 24. évértékelőjét OV. A jobboldal szerint tartalmas, értékes, minden köntörfalazást mellőző színvonalas beszéd volt. Az ellenzék szerint megint egy üres, pocsék, öndicsérettől hangos beszámolót hallottunk. Micsoda skizoid jelenség!       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7518053896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása