Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.02.25. 20:08 emmausz

Visszatekintés a szombatra

Ha azt írom: sucuri, anakonda, ariranha, arara, briguisa, találgathatod, kit olvasok. De mire odaérek, hogy caboclo, caetitu, capivara, cobra cega, immár biztosan kitalálta mindenki, hogy Molnár Gábor valamelyik brazíliai útleírását olvasom.
Így is van.
Tegnap a könyvmegállóból újabb kötetét hoztam el (Az óriáskígyók földjén).
S ha mindez nem volna elég, M. fiú ma megajándékozott egy Karinthy-válogatással (Följelentem az emberiséget).
Csak bírja vaksi szemem a terhelést – elolvasni a sok-sok vadászkalandot, a sok-sok krokit.  
***
Ma Piliscsabára vitt az utunk. Élénk hideg északi szél kéredzkedett a kabátunk alá, de mi nem hagytuk. Viszont tisztára fújta a levegőt. Ha Dobogókőre mentünk volna, könnyen lehet, hogy láttuk volna a kilátóból a Kárpátokat. Tiszta időben előfordul az ilyesmi.
Fotózásra igencsak alkalmas lett volna a terep. Éles kontúrok, szépen megvilágított tájak sorjáztak a robogó vonat ablaka elé. Alig készítettem képet. Délután oldalról világította meg a tájat a nap. De sokan utaztak a vonaton, nekem meg nem támadt ingerenciám az adott körülmények között kattintgatni.
Márpedig a fotós halála, ha csak bámulja a tájat, de nem cselekszik. Persze nem köteles minden valamirevaló látványt közszemlére tenni. Elég, ha magában elraktározza a sok esztétikus látványt.    
***
Hazajőve meghallgattam Várhelyi Asztrik szűk órás beszámolóját, amelyben felfedte, hogy az átkosban hogyan történt a bencések és más szerzetesrendek módszeres mószerolása, megfigyelése, ellehetetlenítése. Igaz, kell a tényfeltárás. Mégis bárhányat megnézek, mind valamiképpen hervasztó.
Sokkal inkább tetszik az az űrfelvétel, amelyen egy hosszú fénypászmában felsejlik egy pont. Ez a pont a saját bolygónk. Az űrből igen egységesnek látszik. A végtelen térben mindössze egy parányi pötty az egész. Ránézésre nem gondolná senki, hogy mennyi gyalázatosságot valósít meg benne a szűnni nem akaró rosszakarat.
Isten legyen hozzánk irgalmas!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8118058282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása