Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.07.03. 11:37 emmausz

Írás az írásról

Valaha Gárdonyi titkos naplót vezetett. Ám egy jó rejtvényfejtő ember rátalált a rejtély nyitjára, miként egykor Champollion a hieroglifák titkára.
Megvettem annak idején a Titkos naplót és elolvastam.
Gárdonyi ebben a füzetben írói munkásságát fejlesztette, csiszolgatta létező vagy általa kreált szavak egybegyűjtésével.
Egyik példájára emlékszem. A szellent szó kiváltására alkalmazta az általa kreált porcint szót.
Mindezt azért írom le, mert vén fejjel rá kellett jönnöm, hogy nem minden tartozik a FB-ra, a mindenki által hozzáférhető nyilvánosságra. Van az embernek olyan intim szférája, amely nem tűri a belekukucskálást, tehát jogosan tart vissza infókat, s írja titkos naplójába, avagy sehova.
***    
Lapozzunk (vagy ahogy Pósalaky úr mondaná, ugorgyunk!)!
Igen.
Egy másik megfigyelés is kikívánkozik belőlem.
Éspedig az, hogy vannak igen rövid blogbejegyzések, mindössze egy-két mondatból álló posztok.
Magam úgy tartottam, hogy egy írásnak kell elejének, közepének és végének lennie. Már ennyi is három mondat. (A közepe meg ugye több szokott lenni egy mondatnál.)
Az egy-két mondatos posztok inkább amolyan felhorkanások, shoutok, amelyek kikívánkoznak írójából anélkül, hogy részletezni akarnák őket.
Leegyen felhorkanásom mára ennyi.
***
PS. Zs. hazavonatozott, M. Rennesbe repült. Mi meg itt ülünk a klímaberendezés hűvösében, szobánk árnyékában.  
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1918158784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása