Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.07.27. 10:07 emmausz

Jár az idő

Az országos meteorológiai intézet jelenthetné, hogy ma mindenféle idő lesz. Na, nem az, amit tetszik akarni, hanem amilyet a déli, északi, nyugati és keleti szél ideteremt. Nyugodt napnak nézhetünk elé, ha eltekintünk attól, hogy bárhol, bármikor villámáradások keletkezhetnek,
ha eltekintünk attól, hogy földcsuszamlásokat okozhat a lezúduló csapadék,
ha eltekintünk attól, hogy sorompóként meredezhet az útra merőlegesen kidőlt fa autózásunk során,  ha attól is eltekintünk, hogy tojás nagyságú jégdarabok landolhatnak az autók tetején, szélvédőjén,
ha eltekintünk attól, hogy  az orkánerejű szél lesodorhatja a cserepeket a háztetőkről, s megölhet.
Óhatatlanul megszólal bennünk Adamis Anna szövege, Presser Gábor dala, miszerint szerencsés esetben mi is lehetünk szenilisek. Íme, az előzőkre hajazó szövegrészlet:
Ha nem esik egy tégla a fejedre,
ha nem nyelsz le egy szálkát se keresztbe,
ha nem fekszel le keresztbe az úttesten,
ha nem megy rajtad éppen át az úthenger se még -
Mi is leszünk szenilisek,
óh, mi is leszünk szenilisek…
Tegnap pl.esőben indultunk Piliscsabára. Ott szemergő esőt találtunk, sűrű felhővonulásokkal, majd többször kisütött a nap, és szélcsend volt olyankor, amikor éppen nem fújt a szél.

Ma reggelre áthűtött az éjszaka támasztott huzat, olyannyira, hogy kánikulához idomított öltözetünkben (rövidujjú ing) fáztunk, és útközben be kellett kapcsolni az autó fűtését néhány percre.
Azonban felhő egy szál sincs az égen (ebben a pillanatban). De a változó irányú szél akármikor felhőket és esőt zúdíthat ránk.
Csak remélhetjük, hogy megóv az Ég mindenféle szélsőség okozta kalamajkától.  
A szárazföld ezen a nyáron már nem az, hanem tűz meg víz.
Az erdőtüzek és az áradások a világ legkülönfélébb helyein rongálnak, megpróbálnak, erőfeszítésekre sarkallnak és hatalmas károkat okoznak.
Nincs érzékünk hozzá, amely felfogná, hogy közben miféle áldásokat is hoznak a megújult földnek.
***
: )
Tűzkár,
Vízkár,
Oszkár,
Párttitkár

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1218180079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása