Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.08.05. 10:52 emmausz

Egy világos éjszaka után

Ma végig kellene aludnunk a napot, mert az éjszaka mással voltunk elfoglalva. Az ég csaknem folyamatosan villogott, hol halványabban, hol élesebben. A hidegfront felhőzete fölött, között, olykor alatta villámlott. A dolog érdekessége, hogy a villámok zöme a levegőben sült ki, mindössze két vastag lángoszlopot észleltem, mely tőlünk délre csapott valamibe. Azért biztos ennél lényegesen több jutott a földre is, mert bár a tévénk jó, a kábelcsatorna (DIGI) közvetítése megszűnt. Gondolom, hogy kivételesen nem nálunk kell keresni a hiba okát.
Tehát éjjel hol felébredtünk, hol felriadtunk, ilyen sűrű villámlássorozattal még nem szembesültünk.
Zivatar is kialakult több nekifutásban, és még egyáltalán nincs vége. Most csak felhős az ég, de folyt köv. ma délután.
***
Elszaporodtak a FB-on a legkülönfélébb korú emberek rendőrség által való keresései. A napokban két nő és egy férfi iránt érdeklődött a hatóság.
Sűrűbb lett az emberrablás?
Sűrűbb az elkóborlás?  
Vagy netán csak a nyilvánosságra hozatal lett gyakoribb?
Hezitálok azon, hogy vajon megosszam-e a keresettek anyagát, vagy se. Mindkettő mellett és ellen szólnak érvek. Azért általában megosztom. Hátha nem ront, hanem segít az eltűntek sorsán.  
***
Vallási rádióadók kérnek anyagi segítséget, mert fennmaradásukat veszélyben látják.
A lepramisszió is, de az ukrán menekültek, a Száhel-övezet mélyszegénységben élő nincstelenek is, a magyar szegényekről ne is beszéljünk.
***
Rossz a M.-éknak, mert nincs villámhárító a házukon. Jó a M.-éknak, mert nincs pincegarázsuk, ennél fogva nincs, ami villámárvíz alkalmával víz alá kerüljön.
Remélem, hogy mind a villámcsapás, mind a vízár elkerüli őket, mert ahogy fogalmazni szoktam: a baleset, mint olyan, igen ostoba dolog. Nincs semmi értelme!
                                                                                                                                                            

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9318186619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása